- Berichten
- 201
Laat ik nou afgelopen maandag net jarig zijn geweest en voor mijn verjaardag een kreeg ik een Weber 57 GBS.
Dus deze verdient ook een mooie Maidenrun.
Op zaterdag begonnen met de voorbereidingen voor mijn 1e BCC.
Op het forum vond ik een recept voor een variant met honing en citroen. Dit leek me we wel een goede basis voor mijn 1e BCC.
Pekeloplossing aangemaakt van:
Water ca. 2,5 liter
Kopje zeezout
5 teentjes knoflook
2 uien
Laurierbladen
Kruidnagel
1 Citroen
3 eetlepels bloemenhoning
1 eetlepel peperkorrels (gemengd)
Uien, knoflook en citroen in plakjes gesneden.
Alles in een grote pan en aan de kook gebracht.
Af laten koelen.
Kippetje na haar pekelbadje lekker in de rub gezet. Standaard Silvo kipkruiden.
Kijk daar zit ze dan mooi op haar de troon van Hertog Jan. lekker warm op de nieuwe Weber.
Na een kleine 80 minuten was de temperatuur boven in de borst 66 graden, in de poten 74 graden en op de rug 82 graden.
Op de schouders een krokant velletje
Even wat laten afkoelen en snel wat stukken proeven.
Gewoon heerlijk!
Heel speciaal om die citroensmaak te proeven in het wite vlees.
Bedankt voor het kijken.

Dus deze verdient ook een mooie Maidenrun.
Op zaterdag begonnen met de voorbereidingen voor mijn 1e BCC.
Op het forum vond ik een recept voor een variant met honing en citroen. Dit leek me we wel een goede basis voor mijn 1e BCC.
Pekeloplossing aangemaakt van:
Water ca. 2,5 liter
Kopje zeezout
5 teentjes knoflook
2 uien
Laurierbladen
Kruidnagel
1 Citroen
3 eetlepels bloemenhoning
1 eetlepel peperkorrels (gemengd)

Uien, knoflook en citroen in plakjes gesneden.
Alles in een grote pan en aan de kook gebracht.
Af laten koelen.

Kippetje na haar pekelbadje lekker in de rub gezet. Standaard Silvo kipkruiden.

Kijk daar zit ze dan mooi op haar de troon van Hertog Jan. lekker warm op de nieuwe Weber.

Na een kleine 80 minuten was de temperatuur boven in de borst 66 graden, in de poten 74 graden en op de rug 82 graden.
Op de schouders een krokant velletje

Even wat laten afkoelen en snel wat stukken proeven.
Gewoon heerlijk!
Heel speciaal om die citroensmaak te proeven in het wite vlees.
Bedankt voor het kijken.