BasBQ
Beef en Steak

Maidenrun en mijn 1e BCC

 
 

rudik

Kooltjesharker
Berichten
201
Laat ik nou afgelopen maandag net jarig zijn geweest en voor mijn verjaardag een kreeg ik een Weber 57 GBS.
Picture023_zps52f15642.jpg

Dus deze verdient ook een mooie Maidenrun.

Op zaterdag begonnen met de voorbereidingen voor mijn 1e BCC.
Op het forum vond ik een recept voor een variant met honing en citroen. Dit leek me we wel een goede basis voor mijn 1e BCC.

Pekeloplossing aangemaakt van:
Water ca. 2,5 liter
Kopje zeezout
5 teentjes knoflook
2 uien
Laurierbladen
Kruidnagel
1 Citroen
3 eetlepels bloemenhoning
1 eetlepel peperkorrels (gemengd)
Foto0051_zps162fe173.jpg


Uien, knoflook en citroen in plakjes gesneden.
Alles in een grote pan en aan de kook gebracht.
Af laten koelen.
Foto0052_zps79f78b79.jpg


Kippetje na haar pekelbadje lekker in de rub gezet. Standaard Silvo kipkruiden.
Foto0059_zps342d04fa.jpg


Kijk daar zit ze dan mooi op haar de troon van Hertog Jan. lekker warm op de nieuwe Weber.
IMAG0095_zps7d0dc967.jpg


Na een kleine 80 minuten was de temperatuur boven in de borst 66 graden, in de poten 74 graden en op de rug 82 graden.
Op de schouders een krokant velletje
Foto0060_zps21e5eb30.jpg


Even wat laten afkoelen en snel wat stukken proeven.
Gewoon heerlijk!
Heel speciaal om die citroensmaak te proeven in het wite vlees.

Bedankt voor het kijken.
 
een echte tokkie stickert...,gefeliciteerd...
 
Mooie Q en een Tok in de pocket!!
 
BCC is altijd lekker, welkom bij de tokkies
 
dat zijn nog is verjaardags kadootjes.
gefeliciteerd met de tok.
 
Terug
Bovenaan Onderaan