BasBQ
Beef en Steak

Maiden run UDS en eerste keer PP

 
 
 

Pablo

Stoker
Berichten
290
Voor alles moet een eerste keer zijn. Daarom gelijk twee vliegen in een klap.
Het was best spannend, maar zeer gaaf om te doen.
De PP volgens de religie van Noskos, waarvoor mijn enorme dank!!!!!

Begonnen met het injecteren van de procureur....

BA5F2868-B8F5-442A-A4A2-CB595A3D4E28_zpsvfntnadi.jpg


En vervolgens een commerciele rub gebruikt van Apollo. Deze kwam ik bij de Hanos tegen. De kaneel had er van mij uit gemogen.

95AD7227-2D5F-47C3-8102-6EC18095B7BB_zpsxrotom8t.jpg


Deze vervolgens ingepakt en een nachtje in de koelkast in laten trekken.

Vanmorgen even over 8 de procureur in de UDS gelegd......

1236AA2E-F789-465B-97A7-7E928BF6DD59_zpsgmsszraw.jpg


De UDS bleef toen nog keurig consistent rond de 121 graden

A287376B-DB73-4B59-B64B-86EC7A639A78_zps2mxi7nue.jpg


Na bijna 5 uur de glaze erop.......

C6BFBB8A-2080-46B1-B5CB-A3F080338ACA_zps13giljvq.jpg


13B8AE8C-7F09-44A1-92DE-510B448D4EFC_zpsoq0knstp.jpg


Vanaf hier kreeg ik moeite de UDS op temperstuur te houden. Of het door de weersverandering kwam weet ik niet zeket, maar is wel een handig excuus.
Bij kerntemperatuur van 77 goed ingepakt
129A6E4A-B32C-47DA-8E91-91429AC7F0DC_zps8fqwyehu.jpg


Kwart voor 5 na een aantal keer de temperatuur boven de 130 te hebben gehad kwam de procureur tot een kerntemperatuur van 88 graden.
Daarna een uurtje laten rusten. Het uitpakken is dan net als een cadeautje......
B51D400D-3E95-4DA0-91FB-924D2A602DB9_zpsrvlp6mtl.jpg


Er kwam helaas niet veel vocht mee voor de eindsaus. Misschien weet iemand wat daar de reden van kan zijn?

Hij lijkt me erg droog, wel blij met een mooie rookring.
20E13A21-D990-4FD1-ADCB-6F620170C3F2_zpsfge7pemo.jpg


Uit elkaar trekken met 2 vorken en de eindsaus erdoor gaf dit heerlijke resultaat

A9073C6E-4EA2-49C4-A4B5-1F35E33C2BB7_zpso7xkkwbb.jpg


F3CAED29-C0AB-41E2-A8B7-F502E5CAAD22_zpskw3q8n2e.jpg


De smaak was top.... Heerlijk zacht lekker vol en zeer mals.

Ik ga dit zeker nog meer maken. Dan met een iets meer spicy rub.


 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je stickertje!

De temperatuur van de UDS ging waarschijnlijk omhoog na het openen van het deksel? Je kunt dit deels voorkomen door eerst de luchttoevoer dicht te zetten, en dan voorzichtig het deksel te lichten.

 
Klopt Ceriel. Thks voor de tip. Neem het mee in het volgende avontuur.
 
Mooie run hoor.
Gefeliciteerd
 
Hey ik heb een knor!!! Nice
 
Terug
Bovenaan Onderaan