Na veel wikken en wegen heb ik besloten om niet een WSM aan te schaffen. Ze zijn bij de Intratuin normaal 399 euro en met 40% korting (duurt nog een week!) is dat slechts 239 euro en kleingeld. Maar, dan moest de normale 57 OTX de deur uit en ik wil ook op een normale manier de Q gebruiken. Ik heb daarom (wilde toch low en slow doen) maar eens lopen pluizen en op een systeem uitgekomen en toegepast.
2 ribracks gekocht bij de slager, geen marinade etc, 1 keer doormidden gesneden voor het makkelijke. Deze in de rub gezet en overnacht in de koelkast gehad. Rub was de Good Shit (past op alles, kip, rub en varkentjes). De Q aangepast en een laag Weber long lasting kolen erin en 15 Ecobrasa's warm gemaakt (Minion way). Laag warm water in het waterbakje en de Q op temperatuur laten komen. Schuif onder nagenoeg dicht, boven open en het werd een nette 130 graden. Vlees erop en wachten... Na een uur paniek omdat er een deel van de Weber kolen mee gingen doen. Schuif onderop helemaal dicht gedaan en de Q ging terug naar 130 graden. Prima dus. Na anderhalf uur een keer gemopt met appelsap en Jack Daniel's Hickory saus. Na 3 uur in de alu folie met wat van de appelsap en saus. 2 uur stomen en toen in totaal een dik uur op de Q om weer bij te trekken. Half uur in de Jack Daniel's Hickory BBQ saus gelakt voor de korst. 15 minuten rusten in alu folie en toen mochten we er eindelijk (!) aan beginnen
Conclusie:
Briljant lekker, goed op smaak, niet droog, wel goede textuur.
Voor de volgende keer:
Ikea rekje en veel meer ribs!
Plaatjes:
Na de O/N rub
3 uurtjes op de Q
Jas aan en stomen maar!
Prima constante temperatuur, verbaasde mezelf dat het zo makkelijk kon
Eindresultaat!
2 ribracks gekocht bij de slager, geen marinade etc, 1 keer doormidden gesneden voor het makkelijke. Deze in de rub gezet en overnacht in de koelkast gehad. Rub was de Good Shit (past op alles, kip, rub en varkentjes). De Q aangepast en een laag Weber long lasting kolen erin en 15 Ecobrasa's warm gemaakt (Minion way). Laag warm water in het waterbakje en de Q op temperatuur laten komen. Schuif onder nagenoeg dicht, boven open en het werd een nette 130 graden. Vlees erop en wachten... Na een uur paniek omdat er een deel van de Weber kolen mee gingen doen. Schuif onderop helemaal dicht gedaan en de Q ging terug naar 130 graden. Prima dus. Na anderhalf uur een keer gemopt met appelsap en Jack Daniel's Hickory saus. Na 3 uur in de alu folie met wat van de appelsap en saus. 2 uur stomen en toen in totaal een dik uur op de Q om weer bij te trekken. Half uur in de Jack Daniel's Hickory BBQ saus gelakt voor de korst. 15 minuten rusten in alu folie en toen mochten we er eindelijk (!) aan beginnen
Conclusie:
Briljant lekker, goed op smaak, niet droog, wel goede textuur.
Voor de volgende keer:
Ikea rekje en veel meer ribs!
Plaatjes:
Na de O/N rub

3 uurtjes op de Q

Jas aan en stomen maar!

Prima constante temperatuur, verbaasde mezelf dat het zo makkelijk kon

Eindresultaat!
