- Berichten
- 406
Hoi,
Eindelijk heb ik er tijd voor gemaakt. Zelf koud zalm roken. Ik had het mijn vader ook belooft die al lang in het ziekenhuis ligt.
Zo'n 1,5 Kg zalm bij de Makro gehaald en deze in een zout/suiker badje gezet. 2 delen grof zeezout en 1 deel basterd suiker:
Eerst een laagje op de bodem:

en vervolgens helemaal onder:

Vervolgens een uurtje of 16-18 in de koelkast:

Zalm ontdaan van de zoutlaag en kort afgespoeld onder koud water en droog gemaakt. Daarna 24 uur laten drogen in de koelkast:

Mijn CSG van Barbecook gevuld met hickory mot en de fik erin:

De CSG heeft ongeveer 11 uur op mijn Weber 57 gerookt. Ik had zowel de onderste als bovenste ventilatieschuiven geheel geopend:

Na 11 uur de zalmpjes van de Q gehaald:


Nog 1,5 dag in de koelkast op smaak laten komen....wat was het moeilijk om er af te blijven... maar vanmorgen dan toch echt de zalm 'trancheren':



Ik vond de zalm echt super super super lekker. Lovende kritieken van mijn vrouw, moeder en de kids...en dat is natuurlijk toch wel vet cool
Lekker 'vette-zalm' smaak. Veel meer smaak als die voorverpakte uit de winkel.
Nog voldoende om een stukje mee te nemen voor mijn moeder, de schoonouders en eindelijk iets echt lekkers mee te kunnen nemen voor mijn vader!
Dit is echt een aanrader. Het kost veel (doorloop)tijd en wat planning maar een echte aanrader!!
Eindelijk heb ik er tijd voor gemaakt. Zelf koud zalm roken. Ik had het mijn vader ook belooft die al lang in het ziekenhuis ligt.
Zo'n 1,5 Kg zalm bij de Makro gehaald en deze in een zout/suiker badje gezet. 2 delen grof zeezout en 1 deel basterd suiker:
Eerst een laagje op de bodem:

en vervolgens helemaal onder:

Vervolgens een uurtje of 16-18 in de koelkast:

Zalm ontdaan van de zoutlaag en kort afgespoeld onder koud water en droog gemaakt. Daarna 24 uur laten drogen in de koelkast:

Mijn CSG van Barbecook gevuld met hickory mot en de fik erin:

De CSG heeft ongeveer 11 uur op mijn Weber 57 gerookt. Ik had zowel de onderste als bovenste ventilatieschuiven geheel geopend:

Na 11 uur de zalmpjes van de Q gehaald:


Nog 1,5 dag in de koelkast op smaak laten komen....wat was het moeilijk om er af te blijven... maar vanmorgen dan toch echt de zalm 'trancheren':



Ik vond de zalm echt super super super lekker. Lovende kritieken van mijn vrouw, moeder en de kids...en dat is natuurlijk toch wel vet cool

Lekker 'vette-zalm' smaak. Veel meer smaak als die voorverpakte uit de winkel.
Nog voldoende om een stukje mee te nemen voor mijn moeder, de schoonouders en eindelijk iets echt lekkers mee te kunnen nemen voor mijn vader!
Dit is echt een aanrader. Het kost veel (doorloop)tijd en wat planning maar een echte aanrader!!