- Berichten
- 546
6 juli 2015. Terwijl ik het veld van het Goffertpark op loop met mโn blote voeten, โVansiesโ op mโn schouders gehangen (want dat zag er hip uit
), voel ik het droge gras. Ik zie de drukte van een gezellige mensenmassa om mij heen zich verzamelen voor het podium. De vlaggetjes van diverse foodtrucks deinen door de wind. Diezelfde wind brengt de geur van al die heerlijke gerechten richting het publiek, waar ook juist de folklorische tonen van Bearโs Den te horen zijn.
Samen met vrienden ga ik in het gras zitten, terwijl de drukkende warmte neerdaalt op het park. Dit kon niet anders dan een fantastische dag worden, zowel muzikaal als culinair
Ik voel me daar even weer staan, op die prachtige warme zomer(voor)avond in Nijmegen. Mumford & Sons hun grootste concert tot dan toe werd die dag gehouden. Doordat ze een groot deel van hun muzikale vrienden hadden meegenomen, voelde het geheel als een festival. Niet in de laatste plaats door al die heerlijke foodtrucks op het terrein.
Dat is waar mijn eerste gedachte dus heen ging als je het over festivalvibes hebt. Het had iets magisch, bleef me bij. Zo ook de burger die we daar aten. Een Donut burger wel te verstaan! Aangezien ik laatst een smashburger openbaring had, dankzij @noskos
, wilde ik die wel combineren met festivalvoedsel. Voor zover dat nog geen festivalvoedsel is 
Het lijkt verdacht veel op mijn vorige post, goed daar kwam de inspiratie dan ook vandaan
Dealniettemin, hier gaan we! Wij draaien ondertussen โI Will Waitโ van M&S, want ja, we moeten nog even wachten op de (hopelijk) prachtburger 
Zeker niet onbelangrijk, het sausje! 4el mayo, 1el ketchup, 1el BBQsaus (er zijn er veel betere, maar die waren op
), 1el mosterd en een fijngehakte augurk. Mengen en klaar. Lekker, simpel, past nagenoeg overal bij, top spul!
Drie keer raden wie de Q weer aan had zien gaan (dat had ik natuurlijk als eerste stap moeten benoemen, excuus
)? Juist Souchefke! Nou, vooruit 
Een van de leukste dingen van zelf koken is, vanzelfsprekend, het ongegeneerd proeven van je creaties. Dat heb ik Elin nooit hoeven uitleggen volgens mij
Maar goedgekeurd, dat was hij zeker aldus ons beide 
Hup, de koelkast in en door met de burgerpreps! Souschef wilde ook graag weer meedingen in deze. Hell, volgens mij heb ik tot aan de bbq toe alleen maar staan fotoโs maken en scherpe voorwerpen bij het kind weg lopen halen
Het gehakt mocht eerst goed gekneed worden. Dit is goed gekomen
Vervolgens mochten daar kleine stuiterballen van gemaakt worden, Souchef haar woordkeuze, niet de mijne! Gelukkig heeft ze het niet uitgeprobeerd als zijnde echte stuiterbal. Mooie gehaktvlek op mโn witte muurtje
Dat uiterst geconcentreerde koppie, heerlijk!
De balletjes waren rond de 60gr. We waren met zโn vieren die avond. Voor een ieder een (hopelijk) fantastische burger!
Je merkt misschien wel dat ik hier en daar een hopelijk en andere onzekere termen neertyp, omdat ik werkelijk waar geen idee heb of deze combinatie can zoet en hartig goed gaat komen
Mijn gevoel zegt van wel, nu de rest nog
Enfin de balletjes waren gereed!
De Bastard met skillet was goed heet. De gesuikerde donuts doormidden gesneden, beetje boter erop en even laten bruinbakken op de skillet. Och, tis alsof ik oliebollen ruik
Oe en ja, er is wat vreemds gebeurd met een van de donuts, geen idee wat 


Door met de bacon. Die mochten even aanbakken im, wederom, de skillet. Heerlijk toch, zoโn eenpansgerecht
Ook weer klaar! Het begint erop te lijken! Terwijl โI gave you allโ van wederom M&S (ja, dr was een playlist op vandaag, moet de sfeer toch beetje zelf creรซren. Bedankt tante Carola
) door mijn speaker klinkt leg ik de eerste balletjes erop. En zo is het ook; ik heb toch zeker mโn best gedaan! Worst (of in dit geval burger
) case scenario is dat we een gebakken donut met bacon eten. Ook niet verkeerd 
Smashen almaar, die balls! Toch altijd weer een ongemakkelijke gedachte, nietwaar, heren?
Dat geluid op het moment dat je ze smasht, verveelt nooit! Zou zo uuuuren kunnen smashen!
Souschefwas wel klaar met het op afstand moeten kijken, dus die al smashend er ook maar bij getild
Beetje peper en zout erbij, meer heb je รฉcht niet nodig, verklap ik alvast. Iets minder zout gedaan dan normaal (edit: pas tweede keer dat je smashburgers maakt lul
), aangezien de bacon ook nog langskwam 
Flip em! Enjoy the sight eeeeeen CHEESE! Of Naja, cheese, plastic plakkies die heerlijk smelten en stiekem best te pruimen zijn
Dan wordt het even gassen, dus kleine in de schommel gegooid (voor de mamamafia, ik heb haar liefelijk in de schommel gedrapeerd
), donutbodem ingesmeerd met het sausje en snel die burger erop. Plakjes bacon dr bij en aftoppen met de bovenkant van de donut. Och jongens, het gebaar en koppie van het souschefke zeggen genoeg over de uitstraling van deze burger! 
En dan, dan mogen we ze gaan proeven.. de eerste hap, WAT IS DIT?! 5 seconden later; OCH JONGENS?! 10 seconden later, elkaar voldaan aankijkend; DIT IS GRUWELIJK LEKKER! Dochterlief zit alleen maar te hmmmm mmmm mmmm mmmmโen
Dit is een combinatie zo van; dit mag eigenlijk niet, maar het is er en het is er goed! Wat fantastisch! Ik weet het, dit klinkt wat arrogant, maar deze was zeuveel lekkerder dan die op het concert/festival! Enige wat nu mist is de muziek en sfeer van het Goffertpark op die bewuste 5 juli in 2015โฆ Goed, die burger maakte zoveel goed, echt top dit! Comfortfood for the soul
Zoals in bovenstaande foto al te zien is, wilde mโn dochtertje ook perse in de shoot en bedacht ik me dat ik ook nog Vans in de kast heb staan! Een bijpassend drankje
en even het idee proberen vast te leggen dat ik in het Goffertpark in het droge gras zat, deed mij de volgende foto inleveren voor de fotowedstrijd!
Bedankt weer voor het lezen/kijken en tot de volgende ronde! Ik hoor ondertussen het nummer โSigh no Moreโ en zo is het.
Ik heb er weer van genoten
Mede mogelijk gemaakt door deze kanjer, verdient toch een speciale vermelding. Wat houdt ze, net als ik, toch van heerlijk eten en het maken ervan

Samen met vrienden ga ik in het gras zitten, terwijl de drukkende warmte neerdaalt op het park. Dit kon niet anders dan een fantastische dag worden, zowel muzikaal als culinair

Ik voel me daar even weer staan, op die prachtige warme zomer(voor)avond in Nijmegen. Mumford & Sons hun grootste concert tot dan toe werd die dag gehouden. Doordat ze een groot deel van hun muzikale vrienden hadden meegenomen, voelde het geheel als een festival. Niet in de laatste plaats door al die heerlijke foodtrucks op het terrein.
Dat is waar mijn eerste gedachte dus heen ging als je het over festivalvibes hebt. Het had iets magisch, bleef me bij. Zo ook de burger die we daar aten. Een Donut burger wel te verstaan! Aangezien ik laatst een smashburger openbaring had, dankzij @noskos


Het lijkt verdacht veel op mijn vorige post, goed daar kwam de inspiratie dan ook vandaan


Zeker niet onbelangrijk, het sausje! 4el mayo, 1el ketchup, 1el BBQsaus (er zijn er veel betere, maar die waren op

Drie keer raden wie de Q weer aan had zien gaan (dat had ik natuurlijk als eerste stap moeten benoemen, excuus


Een van de leukste dingen van zelf koken is, vanzelfsprekend, het ongegeneerd proeven van je creaties. Dat heb ik Elin nooit hoeven uitleggen volgens mij


Hup, de koelkast in en door met de burgerpreps! Souschef wilde ook graag weer meedingen in deze. Hell, volgens mij heb ik tot aan de bbq toe alleen maar staan fotoโs maken en scherpe voorwerpen bij het kind weg lopen halen

Het gehakt mocht eerst goed gekneed worden. Dit is goed gekomen

Vervolgens mochten daar kleine stuiterballen van gemaakt worden, Souchef haar woordkeuze, niet de mijne! Gelukkig heeft ze het niet uitgeprobeerd als zijnde echte stuiterbal. Mooie gehaktvlek op mโn witte muurtje

Dat uiterst geconcentreerde koppie, heerlijk!

Je merkt misschien wel dat ik hier en daar een hopelijk en andere onzekere termen neertyp, omdat ik werkelijk waar geen idee heb of deze combinatie can zoet en hartig goed gaat komen


De Bastard met skillet was goed heet. De gesuikerde donuts doormidden gesneden, beetje boter erop en even laten bruinbakken op de skillet. Och, tis alsof ik oliebollen ruik




Door met de bacon. Die mochten even aanbakken im, wederom, de skillet. Heerlijk toch, zoโn eenpansgerecht

Ook weer klaar! Het begint erop te lijken! Terwijl โI gave you allโ van wederom M&S (ja, dr was een playlist op vandaag, moet de sfeer toch beetje zelf creรซren. Bedankt tante Carola



Smashen almaar, die balls! Toch altijd weer een ongemakkelijke gedachte, nietwaar, heren?

Souschefwas wel klaar met het op afstand moeten kijken, dus die al smashend er ook maar bij getild

Beetje peper en zout erbij, meer heb je รฉcht niet nodig, verklap ik alvast. Iets minder zout gedaan dan normaal (edit: pas tweede keer dat je smashburgers maakt lul


Flip em! Enjoy the sight eeeeeen CHEESE! Of Naja, cheese, plastic plakkies die heerlijk smelten en stiekem best te pruimen zijn

Dan wordt het even gassen, dus kleine in de schommel gegooid (voor de mamamafia, ik heb haar liefelijk in de schommel gedrapeerd


En dan, dan mogen we ze gaan proeven.. de eerste hap, WAT IS DIT?! 5 seconden later; OCH JONGENS?! 10 seconden later, elkaar voldaan aankijkend; DIT IS GRUWELIJK LEKKER! Dochterlief zit alleen maar te hmmmm mmmm mmmm mmmmโen

Dit is een combinatie zo van; dit mag eigenlijk niet, maar het is er en het is er goed! Wat fantastisch! Ik weet het, dit klinkt wat arrogant, maar deze was zeuveel lekkerder dan die op het concert/festival! Enige wat nu mist is de muziek en sfeer van het Goffertpark op die bewuste 5 juli in 2015โฆ Goed, die burger maakte zoveel goed, echt top dit! Comfortfood for the soul

Zoals in bovenstaande foto al te zien is, wilde mโn dochtertje ook perse in de shoot en bedacht ik me dat ik ook nog Vans in de kast heb staan! Een bijpassend drankje

Bedankt weer voor het lezen/kijken en tot de volgende ronde! Ik hoor ondertussen het nummer โSigh no Moreโ en zo is het.

Ik heb er weer van genoten

Mede mogelijk gemaakt door deze kanjer, verdient toch een speciale vermelding. Wat houdt ze, net als ik, toch van heerlijk eten en het maken ervan

Laatst bewerkt: