Beef en Steak

Low en slow op een weber 47 cm?

14c0b3035a9c855bd97953820f409d9f.jpg


Ik heb van een rvs resten bakje uit een oude spoelbak een kolenmandje gemaakt.
Heel veel ventilatie in de bodem geboord en gezaagd. En zie het resultaat

Het mooie van dit bakje is dat hij hoog tot onder het bovenrooster komt. Niet te breed en te diep. wel mooi hoog dus.

Koude kolen er in, 8 a 10 gloeiende kolen er op. ventilatie gaten boven en onder vol open tot ca 80 graden en dan beneden bijna dicht (Echt een haartje open) en boven voor de helft open. Schouder/ribs oid erop en kijken wat de temp na een 20 min doet en zonodig boven een beetje aanpassen.

Werkt super
 
Laatst bewerkt:
Misschien een beetje laat, maar nog even mijn oplossing. Iedere keer hannesen met alu-folie had ik geen zin meer in. Dus heb ik van gegalvaniseerde plaat 2 plaatjes gesneden die ik telkens kan hergebruiken. Let wel dat het verticale plaatje tegen het houdertje staat die ik destijds standaard bij de bbq kreeg. Ik weet niet of iedereen die heeft.

20250903_202826.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan