- Berichten
- 948

Een recept wat ik ergens op internet vond.....
Ingredienten:
750gr procureur
250gr buikspek (of vet spek voor vettere worst)
1 theelepel Cayenne peper
1 theelepel Chipotle peper (of habanero voor extra pittige worst)
16gr colorzozout
1/4 eetlepel 5kruiden poeder (ook wel "all spice" of "5spice" genoemd)
1 theelepel gedroogde thijm
1 theelepel zwarte peper
1 teen verse knoflook
1/2 ui fijn gesnipperd
1/2 cup koud water
Bereiding:
1. Snij het vlees in kleine blokjes en vries even kort aan
2. Maal het in de fijne plaat
3. Voeg ingredienten toe en goed kneden.
(3a. bak een kleine patty in een koekepan en voeg naar smaak ingerdienten toe, bedenk wel dat de ingredienten de tijd nodig hebben om tot hun recht te komen en het in de worst ook iets anders smaakt)
4. Stop de worsten af in standaard varkensdarm (heb je een stopbus dan direct, doe je dit via een vleesmolen gebruik dan een grove plaat)
5. Maak kleine worstjes of hou ze lekker groot wat jezelf handig lijkt en laat ze een nachtje liggen
6. Q voorbereiden voor indirect grillen tot ze bijna gaar zijn, dan even voor een mooie kleur direct af grillen.
Heerlijk op een broodje, bij de rode kool of gewoon eigenlijk wel bij alles.


Wat vonden we ervan
Echt een lekker worstje met een bite, afhankelijk van gewenning aan spicy eten kun je spelen met de pepers en de pepersoort. Voor mij mag het wat heter, de rest was al helemaal tevreden.
De 5 spice is een snel overheersend goedje, wees hier voorzichtig mee, het overheerst snel, daarbij is dat niet direct verkeerd omdat het ook gewoon lekker is maar het kan de rest een beetje ondersneeuwen.
Het is een worstje wat bij ons direct een favo plekje krijgt en een volgende keer in een grotere batch gemaakt gaat worden.
Volgende keer probeer ik het met vet spek ipv buikspek en eventueel een toevoeging van een beetje whiskey.
Bedankt voor het kijken en alle input is welkom!