- Berichten
- 10.093
Beste bbq collega.s
Enige tijd geleden heb ik zelf mosterd gemaakt. Dat leverde een heerlijke mosterd op.
Natuurlijk wilde ik daar meer mee doen dan alleen een beetje mosterd bij een blokje kaas, dus een beetje inspiratie opgedaan.
Het volgende gerecht is het geworden:
ingrediënten:
longhaas van ca 700gr
voor de marinade:
2 eetlepels mosterd
3 eetlepels gehakte verse peterselie
2-3 tenen knoflook
1 eetlepel tijm
een pepertje of een theelepel cayennepeper
maak de marinade van alle ingrediënten en smeer hiermee de longhaas in.
laat het een paar uur intrekken
bereid daarna de longhaas op de bbq tot een kern van ca 55 graden.
Simpel toch? Nu de pic's, anders niet gebeurt natuurlijk
ingrediënten voor de marinade
de marinade
de longhaas
nu had ik een redelijk "droge" mosterd gemaakt. dat smeert natuurlijk niet zo lekker. Volgende keer maak ik hem smeuïger
Toen moesten we even naar een verjaardag. Kon de marinade mooi ff intrekken
Aangekomen bij de verjaardag bleek een van de gasten een geweldig mooi speeltje te hebben

Thuis gekomen kon de longhaas op de bbq
na enige tijd was het klaar
en op het bordje
Wat vonden we ervan?
Zoals je op de een na laatste foto ziet is er weinig over van de marinade. Deze is er op de bbq afgevallen
Daardoor proefde je er eigenlijk niets van terug. Jammer, want de mosterd is echt heerlijk.
Dus leermomentje: toch iets smeuïger maken volgende keer, meer smeerbaar.
Enwat vonden we er nog meer van?
Allememaggies, wat is een longhaas toch een heerlijk stukje vlees zeg. ook zonder fancy marinades
Dank voor het kijken
Rick
Enige tijd geleden heb ik zelf mosterd gemaakt. Dat leverde een heerlijke mosterd op.
Natuurlijk wilde ik daar meer mee doen dan alleen een beetje mosterd bij een blokje kaas, dus een beetje inspiratie opgedaan.
Het volgende gerecht is het geworden:
ingrediënten:
longhaas van ca 700gr
voor de marinade:
2 eetlepels mosterd
3 eetlepels gehakte verse peterselie
2-3 tenen knoflook
1 eetlepel tijm
een pepertje of een theelepel cayennepeper
maak de marinade van alle ingrediënten en smeer hiermee de longhaas in.
laat het een paar uur intrekken
bereid daarna de longhaas op de bbq tot een kern van ca 55 graden.
Simpel toch? Nu de pic's, anders niet gebeurt natuurlijk
ingrediënten voor de marinade
de marinade
de longhaas
nu had ik een redelijk "droge" mosterd gemaakt. dat smeert natuurlijk niet zo lekker. Volgende keer maak ik hem smeuïger
Toen moesten we even naar een verjaardag. Kon de marinade mooi ff intrekken
Aangekomen bij de verjaardag bleek een van de gasten een geweldig mooi speeltje te hebben



Thuis gekomen kon de longhaas op de bbq
na enige tijd was het klaar
en op het bordje
Wat vonden we ervan?
Zoals je op de een na laatste foto ziet is er weinig over van de marinade. Deze is er op de bbq afgevallen

Daardoor proefde je er eigenlijk niets van terug. Jammer, want de mosterd is echt heerlijk.
Dus leermomentje: toch iets smeuïger maken volgende keer, meer smeerbaar.
Enwat vonden we er nog meer van?
Allememaggies, wat is een longhaas toch een heerlijk stukje vlees zeg. ook zonder fancy marinades

Dank voor het kijken
Rick
Laatst bewerkt: