BasBQ
Beef en Steak

Longhaas caveman style!

Visca

Kooltjesharker
Berichten
124
Disndag voor het eerst caveman style uitgeprobeerd met een mooi stuk longhaas!

De zeen en overbodige vliezen en (hard) vet weggesneden:
DSC04636(1).jpg


Worteltjes grillen voor erbij:
DSC04641(1).jpg


De longhaas direct op de kolen op de KJC (lastig te zien maar ze liggen er echt ;) )
DSC04639(1).jpg


Bij een temperatuur van 52-54 graden eraf:
DSC04642(1).jpg


Dun snijden en wat zeezout en pepermix erover, heerlijk:
DSC04644(1).jpg
 
Laatst bewerkt:
Blijft toch leuk hè ? Zo gewoon hopppakee een stuk vlees als een oermens in de kolen te mikken 👍🏻
 
Ik weet niet of je ervan houdt, maar strooi naast PeZo eens een vleugje gemalen venkelzaad over dat vlees. Dat is echt fantastisch
 
Ik weet niet of je ervan houdt, maar strooi naast PeZo eens een vleugje gemalen venkelzaad over dat vlees. Dat is echt fantastisch
Ik ben heel erg van het simpel houden, maar de pepermix heeft ook al wat extra gedroogde specerijen naast de peper dus een keer peper, zout en gemalen venkelzaad is het proberen wel waard. Ik onthoud hem voor de volgende keer en test dan eerst gewoon een paar stukjes daar mee :)
 
Mooi gedaan. Hoe meet je de binnentemperatuur/hoe wist je wanneer het 52c was?

Verstuurd vanaf mijn SM-A325F met Tapatalk
 
Mooi gedaan. Hoe meet je de binnentemperatuur/hoe wist je wanneer het 52c was?

Verstuurd vanaf mijn SM-A325F met Tapatalk
Gewoon met een kernthermometer in het dikste stuk van het vlees. Drie minuten per kant gedaan en toen getemperatuurd. Als hij er dan nog niet was draai je hem gewoon nogmaals en ga je het goed in de gaten houden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan