- Berichten
- 20.260
![5ebydure.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/5ebydure.jpg)
Lomo al Trapo is een recept uit Zuid Amerka, en betekent zoveel als koe in doek.
Ingredi?nten:
![yjuza9yv.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/yjuza9yv.jpg)
- 1 ossenhaas
- 2 kilo zout
- 2 eiwitten
- specerijen naar keuze
- 1 schone doek
- slagerstouw
Werkwijze:
Meng het zout met het eiwit, dit zorgt ervoor dat het zout wat aan elkaar plakt en maakt het oprollen makkelijker.
![hu6y8u9y.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/hu6y8u9y.jpg)
Leg de doek op de tafel en maak met het zout een vierkant van 8 mm dik.
![me9e9y2y.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/me9e9y2y.jpg)
Bestrooi het met kruiden naar wens. Hier gebruik ik gewoon vers gemalen peper, maar oregano of diverse verse kruiden is ook lekker. Leg de ossenhaas op het zout.
![zy7e4e7e.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/zy7e4e7e.jpg)
Vouw het doek nu dicht als een enveloppe.
![paryse6a.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/paryse6a.jpg)
![9y3yje8y.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/9y3yje8y.jpg)
![y6y2evyj.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/y6y2evyj.jpg)
Rol nu het vlees strak op.
![aguzu5uh.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/aguzu5uh.jpg)
Bindt de rol dicht met slagerstouw.
![5u7yreqy.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/5u7yreqy.jpg)
Knip de touwrestjes af.
![u5a6atyn.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/u5a6atyn.jpg)
Steek de briketten of houtskool aan met de starter en wacht tot de briketten allemaal branden.
![vaje2ede.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/vaje2ede.jpg)
Leg de briketten in een lange strook zodat de hele rol op de briketten past.
![e7uvutyz.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/e7uvutyz.jpg)
Leg de rol nu direct op de briketten, de buitenkant kan een klein beetje gaan branden maar dat is niet erg.
![a3yny8aq.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/a3yny8aq.jpg)
Het dooft snel.
![yhu4e4e9.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/yhu4e4e9.jpg)
Dit was een haasje van 1,8 kilo en heb hem 8 minuten laten liggen en daarna omgedraaid.
![rumugegy.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/rumugegy.jpg)
Na zeven minuten op de ander kant heb ik de kerntemperatuur gemeten, deze moet 45 C zijn.
Haal de rol van het vuur en klop alle brandende briketten eraf. Leg het vlees in een hittebestendige schaal.
![uby5ube7.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/uby5ube7.jpg)
Sla de zoutkorst open met de achterkant van een stevig mes.
![utyjupab.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/utyjupab.jpg)
Haal de haas eruit en borstel het zout eraf.
![u5atuqem.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/u5atuqem.jpg)
En snijden maar.
![u5a3une4.jpg](http://img.tapatalk.com/d/13/01/07/u5a3une4.jpg)
Eet smakelijk!