BasBQ
Beef en Steak

Lomo al Trapo

 
 
 

Cageman

Vuurmaker
Berichten
76
Iemand vertelde mij eens over een BBQ gerecht met een theedoek en direct op de kolen. Dit moest ik proberen !!!

3565439c6e19a1415b798b6e8d50961b.jpg


Theedoek in de rode wijn.

1619928042d9f82b960ae8af3410b3a8.jpg


Opgerold in een zoutbedje.

f2550315815adcf121aa49e8a1d61390.jpg


Uiteraard past de mijne niet en moet ik hem in een bochtje leggen.
BBQ op 200 graden, na 9 minuten omdraaien tot een kerntemperatuur van 52C.

05a26d31dc41520600f100a3ddfef576.jpg


Uiterst tevreden met de kleur en smaak.
Super stukkie mals vlees en achteraf best makkelijk klaar te maken.
(en leuk om te maken)



Biergondi?r of Bourgonbierder achter de Bastard.
 
Origineel idee en het ziet er lekker uit! Zou bang zijn dat de theedoek in de brand zou vliegen, maar dat gebeurd dus niet.
 
Leuke manier van bereiden. Ossenhaas zier er iig zeer smakelijk uit.
Moet je de theedoek nog eerst voor spoelen. Om te zorgen dat er geen zeep smaak/geur meer af komt? En komt de wijn een beetje subtiel naar voren?
 
Er zit een laag zout tussen de theedoek en het vlees. Ik heb iig geen zeep geproefd, maar ook geen rode wijn.
(nog nooit wijn op, dus heb geen idee qua smaak)


Biergondi?r of Bourgonbierder achter de Bastard.
 
Je kunt ook met water natgemaakte doek gebruiken en wat eiwit door het zout mengen.

Het zout vormt idd een korst waarin het vlees gaart. Zonde van de wijn. En de doek verbrandt gewoon direct op de kolen. Een tijdje in een vloeistof houdt dat proces niet tegen hoor
 
(nog nooit wijn op, dus heb geen idee qua smaak)

??????, zou het zeker proberen, heerlijk BBQ gerecht met een passende wijn is een waarlijk feest.
 
Terug
Bovenaan Onderaan