- Berichten
- 688
Hallo BBQ-fanaten,
Gisteren voor het eerst LOMO AL TRAPO gemaakt. Dit stond al zo lang op mijn lijstje, dus het was zover.
S'middags even naar de slager om te vragen wat de kilo prijs was voor ossenhaas, oeps.... Dat was even slikken ?59 per kilo. Ik zeg, laat maar zitten. Het verhaal uitgelegd en hij zei dat kogelbiefstuk ook een goede vervanger zou zijn, niet zo mals als ossenhaas maar wel te betalen en hij zei dat daar meer smaak aan zit. Ik heb uiteindelijk toch gekozen voor een varkenshaas, omdat dit de 1ste keer was en als het zou mislukken dan ben ik maar ?11 kwijt...
Ik heb gebruikt:
1 kilo zout
500 gr varkenshaas
1 eetlepel gedroogde oregano
Verse peper
1 schone luierdoek
1 eiwit
Slagerstouw
Het is heel makkelijk te maken en het was zeker de moeite waard en ook zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer ga ik het een keer maken met kogelbiefstuk.
Ik heb een volle brikettenstarter vol gebruikt en op de WGA klaargemaakt. Past er mooi op.
Ik heb een vleesthermometer erin gestopt en bij de 57 gr eraf gehaald. Ongeveer 9 minuten per kant direct op de kolen.
Het vlees was lekker mals en je proeft wel zout maar het was niet overheersend.
Hieronder wat foto's:
Al met al, leuk om te maken..
Bedankt voor het kijken.
Gr Tom
Gisteren voor het eerst LOMO AL TRAPO gemaakt. Dit stond al zo lang op mijn lijstje, dus het was zover.
S'middags even naar de slager om te vragen wat de kilo prijs was voor ossenhaas, oeps.... Dat was even slikken ?59 per kilo. Ik zeg, laat maar zitten. Het verhaal uitgelegd en hij zei dat kogelbiefstuk ook een goede vervanger zou zijn, niet zo mals als ossenhaas maar wel te betalen en hij zei dat daar meer smaak aan zit. Ik heb uiteindelijk toch gekozen voor een varkenshaas, omdat dit de 1ste keer was en als het zou mislukken dan ben ik maar ?11 kwijt...

Ik heb gebruikt:
1 kilo zout
500 gr varkenshaas
1 eetlepel gedroogde oregano
Verse peper
1 schone luierdoek
1 eiwit
Slagerstouw
Het is heel makkelijk te maken en het was zeker de moeite waard en ook zeker voor herhaling vatbaar. Volgende keer ga ik het een keer maken met kogelbiefstuk.
Ik heb een volle brikettenstarter vol gebruikt en op de WGA klaargemaakt. Past er mooi op.
Ik heb een vleesthermometer erin gestopt en bij de 57 gr eraf gehaald. Ongeveer 9 minuten per kant direct op de kolen.
Het vlees was lekker mals en je proeft wel zout maar het was niet overheersend.
Hieronder wat foto's:











Al met al, leuk om te maken..
Bedankt voor het kijken.
Gr Tom