Beef en Steak

Lomo al Trapo op de WGA

 
 
 
 

Jappert

Gemarineerd
Berichten
1.035
Deze stond al heel lang op het verlanglijstje. Toch vakantie en zee?n van tijd dus gewoon doen.

Een zout korst gemaakt van eiwit van twee eieren, 2 kilo grof zeezout en een beetje Todds Dirt.

IMG_5900_zpsef9d58fa.jpg


Anderhalve kilo Ossenhaas

IMG_5902_zps93f0a2c4.jpg


Origami

IMG_5904_zpsa4c9540c.jpg


IMG_5905_zps4e454d18.jpg


Geen slagerstouw voor handen dus dan zo maar

IMG_5906_zps48203a2d.jpg


De hete brokjes op de WGA

IMG_5942_zps4e3637c5.jpg


De fik er in

IMG_5946_zpsa0731479.jpg


Gezien de dikte van het stuk 2x 10 minuten aangehouden

IMG_5989_zps22ab3362.jpg


Bij een kern van 48 graden eraf gehaald

IMG_6014_zpsbe74ed60.jpg


En openbreken maar

IMG_6016_zps12411bd5.jpg


IMG_6017_zps7724c603.jpg


IMG_6022_zps925b9834.jpg


Ik was te ongeduldig en nieuwsgierig. Had hem beter nog 10 minuten kunnen laten rusten dan was de kern misschien nog wat gaarder geweest en minder sappen verloren...... leer momentje!

IMG_6029_zps15011c1d.jpg


Geen foto's van het bordje, te veel honger. We hadden MOINKs als voorgerecht en Mikes award winning aardappelsalade erbij.
 
Maar hoe smaakte het nou? Al heb ik wel een vermoeden..
 
Mooie sessie, dat wachten is inderdaad belangrijk ;)
 
De smaak...... Lekker maar naar mijn mening miste ik wel wat grill smaak.
 
Ziet er uit als een feestje!!
Idd volgende keer even laten rusten, maar kan goed begrijpen dat je niet te houden was. :)
 
Ziet er echt wel goed uit, en staat hier ook nog op de todo!!
Maar juist omdat jij aangeeft dat je een grill smaak mist rijst bij mij de vraag wat het voordeel is van een zeer mooi stuk vlees op deze manier te bereiden en niet bv op de reverse sear manier??
Ik hoor graag van de geleerden!!
Ben overigens geen draadkaper!! :D :blush: B-)
 
Echt super gaaf gerecht! (Zag trouwens op YouTube een filmpje van een guru daar: en die trancheerde de lomo na de zout korst en gaf ieder stukje nog op 1 kant een streepje....)

Complimenten echt mooie reportage
 
Ik heb een paar stukjes nog terug gelegd en dat was wel een toevoeging qua smaak. Ik heb echter niet echt gekeken naar hoe het gegeten MOET worden heb het recept van Frits gevolgd.
 
hoi JW, super gaaf! heb je toevallig di eyoutube link nog?
 
Komt ie!

http://youtu.be/u5aJ_peMX0o
 
Mooie sessie, mooi resultaat.
 
Ik vind het er iedere keer fantastisch uitzien!! Ben zo benieuwd naar de smaak!
 
Terug
Bovenaan Onderaan