- Berichten
- 314
Vandaag me eens ontfermd over de picanha van de Lidl (Zuid-Amerika week nu). Ik had "Rudy's Rub" (uit Texas) gebruikt en eerst even de vetlaag een beetje uitgebakken, voor zover dat ging. Daarna in het vet (met een beetje olijfolie ook) wat uien en knoflook gebakken. De picanha gegaard tot een kern van 54 en daarna heel kort nog geschroeid in de gietijzeren pan.
De fout die ik daarna heb gemaakt is om het direct aan te snijden, in plaats van te laten rusten, omdat ik er zeker van wilde zijn dat het echt rosé was want ik was niet helemaal zeker van of de thermometer echt goed zat. Er liep een heleboel vocht uit (niet op de foto gezet) en dat had dus in het vlees kunnen blijven zitten.
Ik baal dus een beetje van mezelf en weet dat het lekkerder had kunnen zijn.
De fout die ik daarna heb gemaakt is om het direct aan te snijden, in plaats van te laten rusten, omdat ik er zeker van wilde zijn dat het echt rosé was want ik was niet helemaal zeker van of de thermometer echt goed zat. Er liep een heleboel vocht uit (niet op de foto gezet) en dat had dus in het vlees kunnen blijven zitten.
Ik baal dus een beetje van mezelf en weet dat het lekkerder had kunnen zijn.