BasBQ
Beef en Steak

Lidl picanha reverse sear

 

Arie de Knaller

Kooltjesharker
Berichten
191
Vandaag me eens ontfermd over de picanha van de Lidl (Zuid-Amerika week nu). Ik had "Rudy's Rub" (uit Texas) gebruikt en eerst even de vetlaag een beetje uitgebakken, voor zover dat ging. Daarna in het vet (met een beetje olijfolie ook) wat uien en knoflook gebakken. De picanha gegaard tot een kern van 54 en daarna heel kort nog geschroeid in de gietijzeren pan.

De fout die ik daarna heb gemaakt is om het direct aan te snijden, in plaats van te laten rusten, omdat ik er zeker van wilde zijn dat het echt rosé was want ik was niet helemaal zeker van of de thermometer echt goed zat. Er liep een heleboel vocht uit (niet op de foto gezet) en dat had dus in het vlees kunnen blijven zitten.

signal-2023-07-22-193037_002.jpeg


signal-2023-07-22-193037_003.jpeg


Ik baal dus een beetje van mezelf en weet dat het lekkerder had kunnen zijn.
 
Jammer zeg, was hij verder wel lekker?
 
Al dat vocht had je bij uw uien kunnen doen.
Dan gaat het niet verloren.
Soms heb je na voldoende rusten nog steeds dat er veel vocht vrijkomt.
 
Jammer dat het niet helemaal goed is gegaan. Als je je thermometer niet helemaal vertrouwt kun je hem altijd testen in bv ijswater.
 
Dat is jammer.
Ik zou hem indirect doen tot 48 en dan dichtschroeien tot +- 54 en dan 10 minuten rusten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan