- Berichten
- 48
De uitdaging maar eens aangegaan om mee te doen met de fotowedstrijd voor januari. Leuk thema, maar wel even zoeken wat er mee te doen.
Ik had een tijdje terug al eens iets gehoord over Licor 43 spareribs. Toevallig kregen we net een flesje cadeau (niet het a-merk, maar wel dezelfde drank). Een goeie reden om te gaan voor de Licor 43 ribs.
De slager even lief aangekeken. Ik kreeg een mooi setje vleesribben. Besloten om, ook in het kader van dry january, er cherry coke spareribs bij te maken. Leek me ook een iets beter signaal richting onze dochter van 5.
Ik heb de strengen voor het gemak op de kamado even doormidden gesneden. Dat leek me iets beter passen.
De dag voor het feest de ribben in de marinade gezet.
Had een mooie marinade gemaakt van 50ml Licor 43 (jaja, de fles met 21, maar het toch echt 43
) met 1el appelazijn, 2el honing, 1el bruine basterdsuiker, 1tl van de No Rubbish Frozen Joy rub en een beetje peper en zout. Voor het pitje (mocht eigenlijk wel iets meer zijn bleek achteraf, een beetje sriracha-saus erbij.
Spul in de zak en een nachtje in de koelkast de smaakjes door laten trekken.
Vanmorgen de ribben uit de marinade gehaald, droog gedept en in de rub gezet. Het verschil in kleur door de marinades met de Licor 43 (links) en de cherry coke (rechts) is al mooi te zien.
Voor de rub ook hier de No Rubbish Frozen Joy. Een lekkere rub met smaken als kaneel, rode wijn en sinaasappel.
De Masterbuilt stond al mooi op temperatuur te komen. Het was nog wel een uitdaging met het onstuimige weer. Veel regen en wind. Met enige regelmaat toch wat moeten regelen door te veel inblazen van de wind. Uiteindelijk tijdens de run grotendeels een mooi stabiele temperatuur tussen de 100 en 110 kunnen houden.
De ribben erop, indirect op zo'n 107 graden. Met appelhout de boel van een lekkere rooksmaak voorzien. De voorste ribben zijn de licor 43.
Wat een schijtweer, maar mooi genoeg om te barbecueën.
Na ongeveer een de ribben ingespoten met een 50/50 mengsel van Licor 43 en appelsap. Dit heb ik na uur twee en tweeënhalf nogmaals gedaan. De cherry coke ribs heb ik met, hoe kan het ook anders, cherry cola ingespoten.
Na zo'n drie uur heb ik de ribben eraf gehaald en ingepakt in aluminiumfolie. Als extra smaakmakers heb ik roomboter, agave-siroop, bruine basterdsuiker en een beetje Licor 43 gebruikt. De cherry coke ribs gingen voor hetzelfde recept, maar dan de Licor 43 ingewisseld voor cherry cola.
Na het inpakken terug de Masterbuilt in voor twee uurtjes lekker doorgaren. De regering hier houdt van fall of the bone, dus de tijden mooi ruim gehouden.
Twee uur later, de geuren werden met de minuut fijner, de ribben van de grill gehaald en uitgepakt. Hou je dan maar eens in. Er viel "helaas" een klein stukje al van het bot. Die heb ik maar met liefde mans gemaakt. Heerlijk, maar het wachten werd zo nog lastiger.
Tijdens het inpakken had ik al een basis-glaze gemaakt. Deze aangevuld met wat kookvocht van de ribben.
Ik heb, ja alweer...ik weet het...licor 43 gemengd met honing en kookvocht. De cherry coke ribben ook voorzien van een glaze, maar dan van cherry cola, honing, bbq-saus en kookvocht, aangemaakt met wat sriracha-saus voor een pitje.
Eindelijk, eindelijk. Na een aantal uren wachten...het was zover. Heerlijke ribben. Een subtiele smaak van Licor 43. Iets meer pit mocht ie hebben, dus dat is voor de volgende keer. Dochterlief vroeg na het eten of ik binnenkort weer spareribs wil maken. Opvoeding geslaagd, zullen we maar zeggen!
Eet smakelijk!
Ik had een tijdje terug al eens iets gehoord over Licor 43 spareribs. Toevallig kregen we net een flesje cadeau (niet het a-merk, maar wel dezelfde drank). Een goeie reden om te gaan voor de Licor 43 ribs.
De slager even lief aangekeken. Ik kreeg een mooi setje vleesribben. Besloten om, ook in het kader van dry january, er cherry coke spareribs bij te maken. Leek me ook een iets beter signaal richting onze dochter van 5.
Ik heb de strengen voor het gemak op de kamado even doormidden gesneden. Dat leek me iets beter passen.
De dag voor het feest de ribben in de marinade gezet.
Had een mooie marinade gemaakt van 50ml Licor 43 (jaja, de fles met 21, maar het toch echt 43

Spul in de zak en een nachtje in de koelkast de smaakjes door laten trekken.
Vanmorgen de ribben uit de marinade gehaald, droog gedept en in de rub gezet. Het verschil in kleur door de marinades met de Licor 43 (links) en de cherry coke (rechts) is al mooi te zien.
Voor de rub ook hier de No Rubbish Frozen Joy. Een lekkere rub met smaken als kaneel, rode wijn en sinaasappel.
De Masterbuilt stond al mooi op temperatuur te komen. Het was nog wel een uitdaging met het onstuimige weer. Veel regen en wind. Met enige regelmaat toch wat moeten regelen door te veel inblazen van de wind. Uiteindelijk tijdens de run grotendeels een mooi stabiele temperatuur tussen de 100 en 110 kunnen houden.
De ribben erop, indirect op zo'n 107 graden. Met appelhout de boel van een lekkere rooksmaak voorzien. De voorste ribben zijn de licor 43.
Wat een schijtweer, maar mooi genoeg om te barbecueën.
Na ongeveer een de ribben ingespoten met een 50/50 mengsel van Licor 43 en appelsap. Dit heb ik na uur twee en tweeënhalf nogmaals gedaan. De cherry coke ribs heb ik met, hoe kan het ook anders, cherry cola ingespoten.
Na zo'n drie uur heb ik de ribben eraf gehaald en ingepakt in aluminiumfolie. Als extra smaakmakers heb ik roomboter, agave-siroop, bruine basterdsuiker en een beetje Licor 43 gebruikt. De cherry coke ribs gingen voor hetzelfde recept, maar dan de Licor 43 ingewisseld voor cherry cola.
Na het inpakken terug de Masterbuilt in voor twee uurtjes lekker doorgaren. De regering hier houdt van fall of the bone, dus de tijden mooi ruim gehouden.
Twee uur later, de geuren werden met de minuut fijner, de ribben van de grill gehaald en uitgepakt. Hou je dan maar eens in. Er viel "helaas" een klein stukje al van het bot. Die heb ik maar met liefde mans gemaakt. Heerlijk, maar het wachten werd zo nog lastiger.
Tijdens het inpakken had ik al een basis-glaze gemaakt. Deze aangevuld met wat kookvocht van de ribben.
Ik heb, ja alweer...ik weet het...licor 43 gemengd met honing en kookvocht. De cherry coke ribben ook voorzien van een glaze, maar dan van cherry cola, honing, bbq-saus en kookvocht, aangemaakt met wat sriracha-saus voor een pitje.
Eindelijk, eindelijk. Na een aantal uren wachten...het was zover. Heerlijke ribben. Een subtiele smaak van Licor 43. Iets meer pit mocht ie hebben, dus dat is voor de volgende keer. Dochterlief vroeg na het eten of ik binnenkort weer spareribs wil maken. Opvoeding geslaagd, zullen we maar zeggen!

Eet smakelijk!