- Berichten
- 3.153
Ik heb zojuist een leuke "wanna-have" uitgepakt die ik binnenkort ga testen: een Himalayan Salt Plate. (afmeting ca 20,3cm x 30,5cm x 3,8cm)
Ik vind het zodanig grappig dat ik het toch even onder de aandacht wil brengen, ook al is er maar een klein raakvlak met BBQ-en.
Dit honderden miljoenen jaren oude stukje zout plaat, afkomstig uit het Himalaya gebergte kan op een leuke manier worden ingezet in combinatie met de BBQ.
Op het rooster van je Q via indirecte hitte in ca 30-45 minuten naar een temperatuur brengen van 300 F- 400F (180C-200C), en daarna klaar om op te koken!
(opwarmen kan ook in de over of boven een gasvlam, mits geleidelijk)
Daarna danwel koken terwijl de zoutplaat op bijvoorbeeld de Q blijft liggen, danwel de zoutplaat met behulp van het ge-emailleerde rekje op tafel plaatsen en daar gaan koken.
De plaat behoudt zijn hitte voor geruime tijd.
Naast verwarmen is de zoutplaat doordat hij van nature heel veel vocht bevat ook uitstekend geschikt om in de diepvries zodanig gekoeld te worden dat je hem kunt inzetten als een heel mooi "presentatie blad" voor gekoelde producten, bijvoorbeeld kaas, sushi, tonijn tartaar, beef carpaccio.
De zoutplaat geeft een subtiele smaak aan zowel hetgeen je kookt of hetgeen je er gekoeld op serveert.
Volgens de flyer die erbij zit gaat deze steen niet oneindig mee, maar al in gebruik langzaam maar zeker opraken en zelfs uit elkaar vallen op een bepaald moment.
De "restanten" zijn dan echter nog steeds te gebruiken door deze te malen en in te zetten als zout bij onze BBQ gerechten, ditmaal dus geen landzout, geen zeezout, maar "bergzout"
Het Himalaya zout is van nature antimicrobial en schoonmaken geschiedt alleen door reinigen met warm water, wat borstelen en daarna droog deppen en 24u aan de lucht laten drogen alvorens volgende gebruik.
Mogelijk kennen een aantal leden deze plaat al, voor de overigen hierbij dan ook nog een paar foto's en wat leuke links.
Onderaan dan nog een youtube filmpje.
http://theitaliandishblog.com/imported-20090913150324/2010/9/4/cooking-on-a-himalayan-salt-plate.html
http://www.saltnews.com/cooking-with-himalayan-salt-plates-blocks-bricks-platters/
voor het uitpakken:
na het uitpakken
en weer een foto op het granieten aanrecht van RedFox
Using Your Himalayan Salt Blocks For Cooking On The Grill
Ik vind het zodanig grappig dat ik het toch even onder de aandacht wil brengen, ook al is er maar een klein raakvlak met BBQ-en.
Dit honderden miljoenen jaren oude stukje zout plaat, afkomstig uit het Himalaya gebergte kan op een leuke manier worden ingezet in combinatie met de BBQ.
Op het rooster van je Q via indirecte hitte in ca 30-45 minuten naar een temperatuur brengen van 300 F- 400F (180C-200C), en daarna klaar om op te koken!
(opwarmen kan ook in de over of boven een gasvlam, mits geleidelijk)
Daarna danwel koken terwijl de zoutplaat op bijvoorbeeld de Q blijft liggen, danwel de zoutplaat met behulp van het ge-emailleerde rekje op tafel plaatsen en daar gaan koken.
De plaat behoudt zijn hitte voor geruime tijd.
Naast verwarmen is de zoutplaat doordat hij van nature heel veel vocht bevat ook uitstekend geschikt om in de diepvries zodanig gekoeld te worden dat je hem kunt inzetten als een heel mooi "presentatie blad" voor gekoelde producten, bijvoorbeeld kaas, sushi, tonijn tartaar, beef carpaccio.
De zoutplaat geeft een subtiele smaak aan zowel hetgeen je kookt of hetgeen je er gekoeld op serveert.
Volgens de flyer die erbij zit gaat deze steen niet oneindig mee, maar al in gebruik langzaam maar zeker opraken en zelfs uit elkaar vallen op een bepaald moment.
De "restanten" zijn dan echter nog steeds te gebruiken door deze te malen en in te zetten als zout bij onze BBQ gerechten, ditmaal dus geen landzout, geen zeezout, maar "bergzout"
Het Himalaya zout is van nature antimicrobial en schoonmaken geschiedt alleen door reinigen met warm water, wat borstelen en daarna droog deppen en 24u aan de lucht laten drogen alvorens volgende gebruik.
Mogelijk kennen een aantal leden deze plaat al, voor de overigen hierbij dan ook nog een paar foto's en wat leuke links.
Onderaan dan nog een youtube filmpje.
http://theitaliandishblog.com/imported-20090913150324/2010/9/4/cooking-on-a-himalayan-salt-plate.html
http://www.saltnews.com/cooking-with-himalayan-salt-plates-blocks-bricks-platters/
voor het uitpakken:

na het uitpakken

en weer een foto op het granieten aanrecht van RedFox

Using Your Himalayan Salt Blocks For Cooking On The Grill