- Berichten
- 214
Hoi!!
Gisteren postte ik een bericht met de vraag of iemand tips heeft voor de rode mul en de witte asperges die ik op de markt had gekocht. Dankjewel @Dirk en @Frits! Zij kwamen met tips die ik ook al was tegengekomen. Vandaag was de dag. Eindelijk een lekkere lentedag en weekend!
Vanmiddag had ik de witte asperges al voorbereid. Geschild en in de olijfolie gezet samen met gedroogde rozemarijn, tijm, oregano, basilicum, peper en zout. Van de schilletjes en uiteinden van de asperges tussendoor een lekker soepje gemaakt.
Eerst de kids op bed, zij hebben lekker een broodje gegeten, en de kolen mochten in de starter! Ondertussen de rode mullen voorbereid: schijfjes limoen, reepjes sjalot, zout en peper in de buikholte en op de vis fijngesneden kervel en peterselie.
Daarna de vissen in vetvrij papier gerold om ze vervolgens in een natte krant in te pakken. Ik had dit nog nooit gedaan, dus was erg benieuwd naar het resultaat en of het goed zou gaan: een papieren krant op een hete bbq. Het was zover: de kolen waren heet en de pakketjes mochten op de bbq, direct boven de hete kolen. Na een minuut of 15 de vissen indirect gelegd en de asperges boven de kolen gelegd. Toen de asperges eenmaal mooi gegrild waren, heb ik de vis nog even direct gelegd en de asperges indirect zodat ze nog iets konden doorgaren.
En toen was de kerntemperatuur van de rode mul 65 graden. Tijd om de pakketjes uit te pakken! De asperges op een verwarmd bord gelegd en besprenkeld met een fijne olijfolie, balsamicoazijn en geraspte Parmezaanse kaas. De vis uitgepakt en..... WAUW! Hij zag er super uit, was mooi gaar en smaakte super! Echt een lentefeestje op ons bord. Lekker buiten gegeten onder de warmtelamp. Een fijne witte wijn erbij. Ons weekend is begonnen!
Inspiratie:
www.hermandenblijker.nl
Gisteren postte ik een bericht met de vraag of iemand tips heeft voor de rode mul en de witte asperges die ik op de markt had gekocht. Dankjewel @Dirk en @Frits! Zij kwamen met tips die ik ook al was tegengekomen. Vandaag was de dag. Eindelijk een lekkere lentedag en weekend!
Vanmiddag had ik de witte asperges al voorbereid. Geschild en in de olijfolie gezet samen met gedroogde rozemarijn, tijm, oregano, basilicum, peper en zout. Van de schilletjes en uiteinden van de asperges tussendoor een lekker soepje gemaakt.
Eerst de kids op bed, zij hebben lekker een broodje gegeten, en de kolen mochten in de starter! Ondertussen de rode mullen voorbereid: schijfjes limoen, reepjes sjalot, zout en peper in de buikholte en op de vis fijngesneden kervel en peterselie.
Daarna de vissen in vetvrij papier gerold om ze vervolgens in een natte krant in te pakken. Ik had dit nog nooit gedaan, dus was erg benieuwd naar het resultaat en of het goed zou gaan: een papieren krant op een hete bbq. Het was zover: de kolen waren heet en de pakketjes mochten op de bbq, direct boven de hete kolen. Na een minuut of 15 de vissen indirect gelegd en de asperges boven de kolen gelegd. Toen de asperges eenmaal mooi gegrild waren, heb ik de vis nog even direct gelegd en de asperges indirect zodat ze nog iets konden doorgaren.
En toen was de kerntemperatuur van de rode mul 65 graden. Tijd om de pakketjes uit te pakken! De asperges op een verwarmd bord gelegd en besprenkeld met een fijne olijfolie, balsamicoazijn en geraspte Parmezaanse kaas. De vis uitgepakt en..... WAUW! Hij zag er super uit, was mooi gaar en smaakte super! Echt een lentefeestje op ons bord. Lekker buiten gegeten onder de warmtelamp. Een fijne witte wijn erbij. Ons weekend is begonnen!
Inspiratie:

Tip van de chef, rode mul | Herman den Blijker
Hoezo ‘oud papier’? Weet je wel wat je allemaal kunt doen met de pagina waarop dit artikel staat?
