BasBQ
Beef en Steak

Lekkere kippendijtjes op Koningsdag.

GuiltyNL

Sprokkelaar
Berichten
49
Gisteren op Koningsdag lekkere kippendijtjes gemaakt.

Gemarineerd in olijfolie met knoflook, paprikapoeder, tijm, oregano, peterselie, ui, citroen, peper en zout.

Gekozen om niet te roken, temperatuur van de ketel op 150 graden, kerntemperatuur van de kip gehouden op 72 graden.

Later op een stokbroodje gedaan met wat yoghurtmayonaise en genieten maar!

Gestart met marineren, en lekker een tijdje laten staan:
PXL_20210427_114028851.jpg


Intussen de plaat voorverwarmen, dat is met dit soort gerechten echt ideaal, niet meer tobben met je rooster:
PXL_20210427_114248477.jpg


En daar gaan ze:
PXL_20210427_114415093.jpg


Tussenstand:
PXL_20210427_114539650.jpg


Tijd voor de thermometer:
PXL_20210427_115339023.jpg


En het eindresultaat:
PXL_20210427_120343317.jpg



Het was genieten!
 
Kippendijen zien er goed uit
Lekker hoor
 
Kippendijtjes zijn zo lekker. En vergevingsgezind bij een iets te hoge kerntemperatuur.
Smakelijk.
 
Mooie dijen, blijft heerlijk om met dit stukje iets lekkers te maken en uit te proberen 👌🏻
 
Kip doet het altijd goed op de Q. Dat zal vast gesmaakt hebben
 
De kipdijen zien er goed uit, zoveel lekkerder dan kipfilet😉 dat zal een lekker stokbroodje geweest zijn
 
Wat een dijenkletser. Haha.
Jummie

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Lekker hoor. Mooi pannetje is dat
 
Koningsmaal, heerlijk!
 
Terug
Bovenaan Onderaan