BasBQ
Beef en Steak

Lechon asado

Revers88

Pitmaster
 
 
 
Berichten
729
Afgelopen zondag kwamen natuurlijk schoonpa en opa eten. Ik had nog een stuk procureur liggen van iets meer dan 3kg.

Pulled pork heb ik nog op voorraad, dus ik dacht ik doe is wat anders. Thuis even in de boeken gedoken en we stuiten op “lechon asado” uit een boek van smokey goodness. Een cubaans recept van Jord.

Sochtends de procureur klaar gemaakt. Geinjecteerd met een deel van de marinade met citrus tinten en vervolgens met de rest gevacumeerd. Ondertussen de bbq aangestoken.

Toen ging het even mis. Mijn kamado bleef maar flink roken terwijl er geen rookhout meer tussen de kolen zat.. een paar x gekeken en wat rokende stukken houtskool verwijderd, maar het ging niet over. Uiteindelijk besloten om alles eruit te halen en met een nieuwe zak opnieuw te beginnen. Gelukkig kreeg ik hem toen zonder rook stabiel. Vlees erop en 6 uur wachten.

Met hieronder het resultaat. Gasten waren zeer tevreden. Ik als altijd veel te kritisch op wat ik maak vond de citrus smaak iets te aanwezig( marinade heeft dus wel zijn werk gedaan).
Geserveerd met een heerlijke zuid/midden amerikaanse salade.

25AF27AD-58D9-45C8-8648-8D271580C45F.jpeg
83FE6773-EC6A-4A75-84A1-0B09EAD0B747.jpeg
0CBD2928-01E0-4AE4-9E20-EC947826EB48.jpeg
60C2AE2A-5447-4B86-8705-606D5AFBF657.jpeg
F96CF890-3D75-4C0D-999A-F6999C5D6866.jpeg
51FAA23D-33A7-444B-8FAB-3EC87C13B5C1.jpeg
 

Dennis H

Stoker
 
 
Berichten
273
Mooie plakken, heerlijk :)
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.046
Lijkt me heerlijk. Moet ik ook eens maken. Hier nog eentje van 3kg in de vriezer, maar dat wordt wel PP :giggle:

Wat is precies de reden waarom je deze opnde Ikea rekje legt?
 

J'elle

Stoker
 
Berichten
441
Mooi stuk vlees zo!
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.022
Mooie rookring, dat kritische herken ik wel. Als de gasten maar tevreden zijn.
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.531
Heerlijk stuk vlees!(y)
 

Rdj

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.387
Ziet er goed uit😋
 

Zzzjon

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
2.323
Mooie plakken zo, tot welke kerntemperatuur had je hem bereid?
 

Wilco-G

Pitmaster
 
Berichten
939
Wow, wat een mooi stuk vlees was er nog een plakje over ? 🍽️
 

Revers88

Pitmaster
 
 
 
Berichten
729
Lijkt me heerlijk. Moet ik ook eens maken. Hier nog eentje van 3kg in de vriezer, maar dat wordt wel PP :giggle:

Wat is precies de reden waarom je deze opnde Ikea rekje legt?
Puur voor gemak, zodat ik hem in de keuken al direct op het rek kon leggen in de bijbehorende bak voor het uitlekken. En vervolgens zo makkelijk naar de bbq kon verplaatsen.
Mooie plakken zo, tot welke kerntemperatuur had je hem bereid?
Ik heb het recept aangehoudenen dat is tot een kern van 80 graden.
Wow, wat een mooi stuk vlees was er nog een plakje over ? 🍽️
Jazeker, 3 kg werk je niet zomaar weg. Denk dat ik nog ruim 1/3 over had. :ROFLMAO:
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.465
Zo mooie tekening van de rookring.
Hier had ik graag een plakje van gelust.
 
Bovenaan Onderaan