- Berichten
- 12.056
Deze had ik van de week aan spiffs beloofd.
Ingredi?nten:
1 oz / 3 cl witte rum (Havana Club Blanco)
1 oz Malibu Rum (Bacardi CoCo)
2 oz 6 cl gepureerde aardbeien
1 banaan
2 oz / 6 cl ananassap
2 oz / 6cl Coconut Cream*
1/2 cup crushed ijs
Bereiding:
Doe de banaan, ananassap, coconut cream en crushed ijs en een blender en blent tot het glad is.
Giet de aardabeienpuree en de beide rums in een hurricaneglas en roer dit goed door.
Giet nu voorzichtig het bananen, ananas, kokos mengsel erbij.
*) Coconut Cream is niet de standaard kokosmelk die je bij de buurtsuper vindt. Dit is een gezoete variant die voornamelijk voor cocktails wordt gebruikt. Tropische winkels willen het nog wel eens hebben. Je kunt zelf een aardige variant maken die in de buurt komt door een blikje kokosmelk met een half blikje suiker op te warmen en te roeren tot de suiker is opgelost. Daarna laten afkoelen en je hebt coconut cream.

Ingredi?nten:
1 oz / 3 cl witte rum (Havana Club Blanco)
1 oz Malibu Rum (Bacardi CoCo)
2 oz 6 cl gepureerde aardbeien
1 banaan
2 oz / 6 cl ananassap
2 oz / 6cl Coconut Cream*
1/2 cup crushed ijs
Bereiding:
Doe de banaan, ananassap, coconut cream en crushed ijs en een blender en blent tot het glad is.
Giet de aardabeienpuree en de beide rums in een hurricaneglas en roer dit goed door.
Giet nu voorzichtig het bananen, ananas, kokos mengsel erbij.
*) Coconut Cream is niet de standaard kokosmelk die je bij de buurtsuper vindt. Dit is een gezoete variant die voornamelijk voor cocktails wordt gebruikt. Tropische winkels willen het nog wel eens hebben. Je kunt zelf een aardige variant maken die in de buurt komt door een blikje kokosmelk met een half blikje suiker op te warmen en te roeren tot de suiker is opgelost. Daarna laten afkoelen en je hebt coconut cream.