- Berichten
- 1.557
Pfoe een voor mij vrijwel onbekende keuken!
Leuk laat ik een poging wagen
Zag al wat mooie gerechte voorbij komen waaronder de picanha van @Sander72
Ik had dus gister al heerlijk chimichurri gemaakt.. ben ik hem vandaag gewoon vergeten erbij te pakken

Ik heb dus wat zitte snuffele op het wereldwijdeweb en kwam toen Arroz Carreteiro tegen, nog nooit gezien, geproefd of uberhaupt van gehoord.
Ik heb dus geen stukjes vlees er doorheen gedaan aangezien er een bonk vlees ( picanha ) naast geserveerd werd.
Nou wou het zo zijn dat we gister op de markt groene asperges hebben gekocht afkomstig uit Peru die konde er dus ook mooi bij vond ikzelf
.
Tijd voor de bereiding.
Picanha rond de 190 graden indirect naar 46 graden. ( van tevoren effe voorzien van wat pezo.
Vervolgens nog direct op de vetkant naar 50.
Uiteindelijk geeindigd op 57 graden.
Tijdens het wachten effe 1 leffe blondje open getrokken en vervolgens de asperges effe voorbereid met de sateprikkers.
Wokpannetje erbij gepakt
2 sjalottjes gefruit, 1 groen peppertje, 4 teentjes knoflook.
( Ondertusse rijst binne gekookt )
Rijst toegevoegd, paprikapoeder, zwarte peper, zout, effe mooie goed doorwokke
Vervolgens
* Peterselie snijden, 2 eitjes koken
Terug naar buiten
Asperges op de grill welke nog effe zijn ingesmeerd met olijfolie met knoflook.
Paar minute per kant en ook dat was klaar.
Eitjes en peterselie effe toevoegen aan de Arroz Carreteiro ( ik hoop niet dat ik iemand heb beledigd met deze vleesloze versie )
En ja stom die chimichurri smaakt morge ook nog lekker er is nog 1 kilo
mooi dungesneden op brood 
Inwendige mens effe pleziere
Effe spieken bohh looking fabulious
Effe snel dit klein choppe
50 graden bereikt time for hellfire!
Heel vlug geknepen na de foto zodat er geen vlamme meer waren
Nu lekker rusten
Nu de rest nog
De knoflook, sjalotjes, groen peppertje in een laagje olie
Rijst en wat uitgeschoten met de paprikapoeder maargoed voor nu ook klaar!
Next! De peruaanse groene asperges.
Voorzien van een laagje olijfolie met knoflook.
Ook dat was vrij snel done!
Toen aaaan tafel
Mooi bordje vol
Al met al leuke paar uurtjes weer beleefd weer een andere manier van rijst eten.
Love it
Vlees was ook nog mooi rose zo heb ik dat graag
Owja voor ik het vergeet
Bedankt voor het lezen, als iemand bekend is met de Arroz Carreteiro ik ontvang graag tips wat het wellicht authentieker maakt!
Ik heb dit linkje gebruikt.
Leuk laat ik een poging wagen

Zag al wat mooie gerechte voorbij komen waaronder de picanha van @Sander72
Ik had dus gister al heerlijk chimichurri gemaakt.. ben ik hem vandaag gewoon vergeten erbij te pakken


Ik heb dus wat zitte snuffele op het wereldwijdeweb en kwam toen Arroz Carreteiro tegen, nog nooit gezien, geproefd of uberhaupt van gehoord.
Ik heb dus geen stukjes vlees er doorheen gedaan aangezien er een bonk vlees ( picanha ) naast geserveerd werd.
Nou wou het zo zijn dat we gister op de markt groene asperges hebben gekocht afkomstig uit Peru die konde er dus ook mooi bij vond ikzelf

Tijd voor de bereiding.
Picanha rond de 190 graden indirect naar 46 graden. ( van tevoren effe voorzien van wat pezo.
Vervolgens nog direct op de vetkant naar 50.
Uiteindelijk geeindigd op 57 graden.
Tijdens het wachten effe 1 leffe blondje open getrokken en vervolgens de asperges effe voorbereid met de sateprikkers.
Wokpannetje erbij gepakt
2 sjalottjes gefruit, 1 groen peppertje, 4 teentjes knoflook.
( Ondertusse rijst binne gekookt )
Rijst toegevoegd, paprikapoeder, zwarte peper, zout, effe mooie goed doorwokke
Vervolgens
* Peterselie snijden, 2 eitjes koken
Terug naar buiten
Asperges op de grill welke nog effe zijn ingesmeerd met olijfolie met knoflook.
Paar minute per kant en ook dat was klaar.
Eitjes en peterselie effe toevoegen aan de Arroz Carreteiro ( ik hoop niet dat ik iemand heb beledigd met deze vleesloze versie )
En ja stom die chimichurri smaakt morge ook nog lekker er is nog 1 kilo


Inwendige mens effe pleziere
Effe spieken bohh looking fabulious

Effe snel dit klein choppe
50 graden bereikt time for hellfire!
Heel vlug geknepen na de foto zodat er geen vlamme meer waren

Nu lekker rusten
Nu de rest nog
De knoflook, sjalotjes, groen peppertje in een laagje olie
Rijst en wat uitgeschoten met de paprikapoeder maargoed voor nu ook klaar!
Next! De peruaanse groene asperges.
Voorzien van een laagje olijfolie met knoflook.
Ook dat was vrij snel done!
Toen aaaan tafel

Mooi bordje vol
Al met al leuke paar uurtjes weer beleefd weer een andere manier van rijst eten.
Love it

Vlees was ook nog mooi rose zo heb ik dat graag

Owja voor ik het vergeet

Bedankt voor het lezen, als iemand bekend is met de Arroz Carreteiro ik ontvang graag tips wat het wellicht authentieker maakt!
Ik heb dit linkje gebruikt.