Beef en Steak

Latin Fiesta! Picanha met Arroz Carreteiro en groene asperges

 
 
 
 

Veluwse Bob

Gemarineerd
Berichten
1.556
Pfoe een voor mij vrijwel onbekende keuken!
Leuk laat ik een poging wagen 😁

Zag al wat mooie gerechte voorbij komen waaronder de picanha van @Sander72
Ik had dus gister al heerlijk chimichurri gemaakt.. ben ik hem vandaag gewoon vergeten erbij te pakken πŸ˜…πŸ˜…

Ik heb dus wat zitte snuffele op het wereldwijdeweb en kwam toen Arroz Carreteiro tegen, nog nooit gezien, geproefd of uberhaupt van gehoord.
Ik heb dus geen stukjes vlees er doorheen gedaan aangezien er een bonk vlees ( picanha ) naast geserveerd werd.

Nou wou het zo zijn dat we gister op de markt groene asperges hebben gekocht afkomstig uit Peru die konde er dus ook mooi bij vond ikzelfπŸ˜‚.


Tijd voor de bereiding.

Picanha rond de 190 graden indirect naar 46 graden. ( van tevoren effe voorzien van wat pezo.
Vervolgens nog direct op de vetkant naar 50.
Uiteindelijk geeindigd op 57 graden.

Tijdens het wachten effe 1 leffe blondje open getrokken en vervolgens de asperges effe voorbereid met de sateprikkers.

Wokpannetje erbij gepakt
2 sjalottjes gefruit, 1 groen peppertje, 4 teentjes knoflook.
( Ondertusse rijst binne gekookt )
Rijst toegevoegd, paprikapoeder, zwarte peper, zout, effe mooie goed doorwokke
Vervolgens
* Peterselie snijden, 2 eitjes koken

Terug naar buiten
Asperges op de grill welke nog effe zijn ingesmeerd met olijfolie met knoflook.

Paar minute per kant en ook dat was klaar.
Eitjes en peterselie effe toevoegen aan de Arroz Carreteiro ( ik hoop niet dat ik iemand heb beledigd met deze vleesloze versie )

En ja stom die chimichurri smaakt morge ook nog lekker er is nog 1 kilo πŸ˜‚ mooi dungesneden op brood πŸ₯°

20250622_141453.jpg

20250622_142401.jpg

Inwendige mens effe pleziere
20250622_144652.jpg


Effe spieken bohh looking fabulious πŸ€ͺ
20250622_152043.jpg

Effe snel dit klein choppe
20250622_153220.jpg

50 graden bereikt time for hellfire!
20250622_154156.jpg

Heel vlug geknepen na de foto zodat er geen vlamme meer waren πŸ˜‚
20250622_154605.jpg

Nu lekker rusten
20250622_154756.jpg

Nu de rest nog
20250622_161914.jpg

De knoflook, sjalotjes, groen peppertje in een laagje olie
20250622_162054.jpg

Rijst en wat uitgeschoten met de paprikapoeder maargoed voor nu ook klaar!
20250622_162420.jpg

Next! De peruaanse groene asperges.
Voorzien van een laagje olijfolie met knoflook.
20250622_162957.jpg


Ook dat was vrij snel done!
Toen aaaan tafel 😁

20250622_163735.jpg

Mooi bordje vol
20250622_164238.jpg


Al met al leuke paar uurtjes weer beleefd weer een andere manier van rijst eten.
Love it πŸ₯°

Vlees was ook nog mooi rose zo heb ik dat graag 😁

Owja voor ik het vergeet 😜
20250622_163800.jpg


Bedankt voor het lezen, als iemand bekend is met de Arroz Carreteiro ik ontvang graag tips wat het wellicht authentieker maakt!
Ik heb dit linkje gebruikt.
 
Om onduidelijke redenen heb ik de hele week aardappel bijgerechten gegeten, dat bordje rijst zou er wel even in gaan! Ziet er goed uit man πŸ˜‹.
 
Lekker Bob, schijnt ook echt zalig te zijn met chimmichurri erbij! πŸ˜‰
 
Als er ei bijzit dan kan ik de kleinsten misschien overtuigen, ziet er wel lekker uit.

Over die asperges doe ik altijd wat limoen (of citroen) over, geeft wat meer smaak
 
Terug
Bovenaan Onderaan