- Berichten
- 879
Afgelopen weekend heerlijke lasagne gemaakt. Deze moet je echt een keer maken.
Gisteren
Het gehaktmengsel alvast gemaakt, zodat de smaken kunnen intrekken. We beginnen met het uitbakken van de spekjes. Als deze klaar zijn gaan de spekjes eruit en fruiten we in het vet de ui en knoflook aan. Nu kan het gehakt gebakken worden en als dit rul is kan het spek er weer bij. Nu voeg je de groente en vervolgens tomaten puree en de italiaanse kruiden(een mix van basilicum, tijm, oregano, salie, peterselie etc.) toe, dan tomatenblokjes, een bouillonblokje en als laatste schenk je een 1/2 fles rode wijn erbij.
Ik heb wat rookhout erop gegooid en zo de pan een halfuur tot een uur laten inkoken zonder deksel. Daarna de deksel op de dutch oven gedaan en nog 3 uur laten pruttelen.
Na deze 3 uur kon mooi de bavette rollade voor deze dag(zondag) erop
.
Vandaag:
Bechamelsaus:
50gram boter smelten, 50 gram bloem. Gaar laten worden tot grote zandkorrels dan 500ml volle melk langzaam toevoegen en peper en zout.
Lasagne opgebouwd:
Saus - verse lasagne bladen - saus - lasagne bladen - saus - bechamelsaus - bladen - saus - bechamelsaus - mozarella - bladen - saus - bechamelsaus - parmezaanse kaas. En dan op de bbq, 180 graden 40 minuten.
Even af laten koelen en geserveerd met caprese en rucola.
Gisteren
Het gehaktmengsel alvast gemaakt, zodat de smaken kunnen intrekken. We beginnen met het uitbakken van de spekjes. Als deze klaar zijn gaan de spekjes eruit en fruiten we in het vet de ui en knoflook aan. Nu kan het gehakt gebakken worden en als dit rul is kan het spek er weer bij. Nu voeg je de groente en vervolgens tomaten puree en de italiaanse kruiden(een mix van basilicum, tijm, oregano, salie, peterselie etc.) toe, dan tomatenblokjes, een bouillonblokje en als laatste schenk je een 1/2 fles rode wijn erbij.
Ik heb wat rookhout erop gegooid en zo de pan een halfuur tot een uur laten inkoken zonder deksel. Daarna de deksel op de dutch oven gedaan en nog 3 uur laten pruttelen.
Na deze 3 uur kon mooi de bavette rollade voor deze dag(zondag) erop

Vandaag:
Bechamelsaus:
50gram boter smelten, 50 gram bloem. Gaar laten worden tot grote zandkorrels dan 500ml volle melk langzaam toevoegen en peper en zout.
Lasagne opgebouwd:
Saus - verse lasagne bladen - saus - lasagne bladen - saus - bechamelsaus - bladen - saus - bechamelsaus - mozarella - bladen - saus - bechamelsaus - parmezaanse kaas. En dan op de bbq, 180 graden 40 minuten.
Even af laten koelen en geserveerd met caprese en rucola.
Laatst bewerkt: