BasBQ
Beef en Steak

Lasagne 👌🏼🇮🇹

Revers88

Pitmaster
 
 
 
Berichten
642
Afgelopen weekend heerlijke lasagne gemaakt. Deze moet je echt een keer maken.

Gisteren
Het gehaktmengsel alvast gemaakt, zodat de smaken kunnen intrekken. We beginnen met het uitbakken van de spekjes. Als deze klaar zijn gaan de spekjes eruit en fruiten we in het vet de ui en knoflook aan. Nu kan het gehakt gebakken worden en als dit rul is kan het spek er weer bij. Nu voeg je de groente en vervolgens tomaten puree en de italiaanse kruiden(een mix van basilicum, tijm, oregano, salie, peterselie etc.) toe, dan tomatenblokjes, een bouillonblokje en als laatste schenk je een 1/2 fles rode wijn erbij.
Ik heb wat rookhout erop gegooid en zo de pan een halfuur tot een uur laten inkoken zonder deksel. Daarna de deksel op de dutch oven gedaan en nog 3 uur laten pruttelen.

Na deze 3 uur kon mooi de bavette rollade voor deze dag(zondag) erop 🤗.

Vandaag:
Bechamelsaus:
50gram boter smelten, 50 gram bloem. Gaar laten worden tot grote zandkorrels dan 500ml volle melk langzaam toevoegen en peper en zout.

Lasagne opgebouwd:
Saus - verse lasagne bladen - saus - lasagne bladen - saus - bechamelsaus - bladen - saus - bechamelsaus - mozarella - bladen - saus - bechamelsaus - parmezaanse kaas. En dan op de bbq, 180 graden 40 minuten.

Even af laten koelen en geserveerd met caprese en rucola.

F2A3613C-9B96-410C-8160-7E10A593EA9E.jpeg
A9455E71-3330-4FF2-9C44-58E4F6C3000A.jpeg
5FADF652-1D7E-4D80-AF12-98263379A6EF.jpeg
E3B050F7-CD8F-4F90-8720-05DD0E311F18.jpeg
9A29BD2A-33C0-4E68-A0CC-AC9112980E30.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Robert Z

Stoker
 
 
 
Berichten
428
Ziet er goed uit, jammer dat je geen foto hebt van de lasagne op de bbq, of kijk ik niet goed?
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.612
hohoho maak me gek
wat ziet dit er heerlijk uit zeg.
lekker lekker lekker
 

Viola

Kooltjesharker
 
 
Berichten
225
Lekker hoor, lasagne smaakt altijd. Kreeg je voldoende van de rooksmaak mee?
 

Revers88

Pitmaster
 
 
 
Berichten
642
Lekker hoor, lasagne smaakt altijd. Kreeg je voldoende van de rooksmaak mee?
Uhm je kreeg het wel terug, maar ik ga de volgende keer met een wat sterker rookhout proberen. Het had van mij nog wel wat meer gemogen.

Ziet er goed uit, jammer dat je geen foto hebt van de lasagne op de bbq, of kijk ik niet goed?
Nee je hebt helemaal gelijk. Gisteren, zoals zo vaak een foto gemist. Gelukkig vraagt mijn vriendin voor het eten tegenwoordig al of ik niet eerst een foto moet maken 😂. Anders had ik de laatste foto ook gemist 🙉
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.097
Lekker bezig geweest 2 dagen met lekker eindresultaat

Gelukkig dat je vriendin oplette 👍🏻
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.090
Kijk zo hoort het, De gehakt ragout eerst lekker lang laten stoven en dan de volgende dag overheerlijke lasagne maken.
Die goudgele kaaskorst.... omg ik kan weer naar de keuken voor een boterham met pindakaas en jam :cool:
 

rsoeteman

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.716
Echt super, Lasange is hier een favoriet en gek genoeg nog nooit gemaakt in de Dutch oven.
 
Bovenaan Onderaan