Beef en Steak

Langzaam gegaarde five spices buikspek, gelakt met appelstroop!

mattheijer

Tondelzoeker
Berichten
15
Dit recept hier gevinden op het forum gepost door Vogels

Ik had als nieuweling wel wat vragen maar denk dat k ze wel goed heb opgelost.

het avontuur begon afgelopen dinsdag met buikspek in 2 stukken snijden en marineren.
Vervolgens dit gevacumeerd.


Drie dagen in de koelkast en 3 keer per dag gedraaid en een beetje gemasseerd.
Mijn nieuwe Weber in elkaar gezet.



En toen het vlees erop.


na zo een kleine 3 uur en wat laklaagjes verder was dit het eind resultaat


Vind de spek super lekker alleen ga ik voor de lak naar iets anders zoeken

recept staat hier
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=10488.0

Bedankt Vogels voor dit recept
 
Mooi hoor
 
Dat ziet er heerlijk uit.
 
dat ziet er zeker heerlijk uit! Ga ik ook snel maken
 
Ziet er lekker uit, buikspek staat bij mij ook hoog op het lijstje om te gaan maken.
 
heerlijk  :)
 
mooi spek, verslag en foto s.

mattheijer zei:
Vind de spek super lekker alleen ga ik voor de lak naar iets anders zoeken

super lekkere spek  B-) daar ga je toch voor .
mijn ervaring is dat opkleuren de smaak niet te goede komt en ziet dr ook niet uit vind ik
 
Leuke run geweest op je nieuwe Q.
Mooi resultaat in ieder geval op de foto. Ben wel benieuwd waarom je de appelstroop niet als laklaag meer wilt gebruiken.
Wat geeft dit voor smaak. (zuur, verbrandt, ?????)
 
Terug
Bovenaan Onderaan