- Berichten
- 738
Zo, lang weekend...ze gaven redelijk weer op dus lekker een paar dagen vlees van bbq.
Donderdag rustig begonnen met gemarineerde kipfilet voor op de pasta-pesto salade. Heerlijk, alleen volgende keer het gietijzeren rooster iets meer laten opwarmen voor betere grillmarks (het oog wil ook wat). Bij de burgers van zaterdag ging het al beter
Na vorige week de eerste keer 3-2-1 ribs een beetje te verprutsen, teveel rookhout, tijd voor een herkansing op vrijdag. Dit keer 1 chunk apple wood gebruikt en dit was precies goed.Voor de folie dit keer gekozen voor roomboter,bruine basterd suiker, icetea (mijn dochter had de appelsap opgedronken) en wat honing.
De temperatuur was ook weer redelijk stabiel te houden, dus voor low and slow is de barilo zeker wel geschikt.
Nog lekker een gepofte aardappel erbij ,de maiskolven waren helaas uitverkocht, en de maaltijd was af.
Voor de kinderen mag de rooksmaak helemaal weg, dus volgende keer nog een keer zonder rookhout.
Zaterdag kwam er visite dus de keuze was op cheeseburgers en kipsate gevallen,mede omdat ik mijn weber hamburger pers toch eens wou uitproberen. Nadat mijn eerste beleving me ingaf dat het wat gammel aanvoelde, ik ben meer een man van gietijzer en plaatstaal etc, moet ik zeggen dat de pers heel fijn werkt. Eerst ballen van 115gr gemaakt en als je de pers nat houd komen er hele mooie burgers uit.
Nog even snel wat kip gemarineerd en rustig wachten op de visite voordat het grillen kon beginnen.
Het uiteindelijke resultaat: Iedereen met een volle buik en een goed gevoel naar huis en ik heb weer lekker kunnen hobbyen
.
Mijn volgende avontuur wordt een knorrie of toppie aangezien ik eindelijk mijn eco brassa,s binnen heb.
Wordt vervolgd.....
Bedankt voor jullie tijd
Donderdag rustig begonnen met gemarineerde kipfilet voor op de pasta-pesto salade. Heerlijk, alleen volgende keer het gietijzeren rooster iets meer laten opwarmen voor betere grillmarks (het oog wil ook wat). Bij de burgers van zaterdag ging het al beter

Na vorige week de eerste keer 3-2-1 ribs een beetje te verprutsen, teveel rookhout, tijd voor een herkansing op vrijdag. Dit keer 1 chunk apple wood gebruikt en dit was precies goed.Voor de folie dit keer gekozen voor roomboter,bruine basterd suiker, icetea (mijn dochter had de appelsap opgedronken) en wat honing.
De temperatuur was ook weer redelijk stabiel te houden, dus voor low and slow is de barilo zeker wel geschikt.
Nog lekker een gepofte aardappel erbij ,de maiskolven waren helaas uitverkocht, en de maaltijd was af.
Voor de kinderen mag de rooksmaak helemaal weg, dus volgende keer nog een keer zonder rookhout.
Zaterdag kwam er visite dus de keuze was op cheeseburgers en kipsate gevallen,mede omdat ik mijn weber hamburger pers toch eens wou uitproberen. Nadat mijn eerste beleving me ingaf dat het wat gammel aanvoelde, ik ben meer een man van gietijzer en plaatstaal etc, moet ik zeggen dat de pers heel fijn werkt. Eerst ballen van 115gr gemaakt en als je de pers nat houd komen er hele mooie burgers uit.
Nog even snel wat kip gemarineerd en rustig wachten op de visite voordat het grillen kon beginnen.
Het uiteindelijke resultaat: Iedereen met een volle buik en een goed gevoel naar huis en ik heb weer lekker kunnen hobbyen

Mijn volgende avontuur wordt een knorrie of toppie aangezien ik eindelijk mijn eco brassa,s binnen heb.
Wordt vervolgd.....
Bedankt voor jullie tijd
