- Berichten
- 7.144
Lieve BBQ-Vrienden!
Wegens daverend succes in mei 2022 was het onlangs weer tijd voor ons Triple-T Veteranen BBQ-weekend. Dit keer een extra lang weekend omdat we besloten om op donderdag maar vast te beginnen en gewoon door te halen tot maandag. Niet iedereen kon zich dat veroorloven dus de bezetting wisselde, maar de harde kern was aanwezig en liet de vuren branden. Weer-technisch was het nogal uitdagend, we hebben alle vier de seizoenen voorbij gehad. Korte broeken en pleuris kou en regen, maar niets hield ons tegen!
Waar we de vorige keer - met veel warmer weer - Asado als thema hadden, was dat deze keer rendang en saté en hadden we onderling nog wat battles en dromen te verwezenlijken. Veel DO en BBQ geweld dat een beetje van de hak op de tak springt, maar wat denk wel leuk genoeg is om integraal met jullie te delen... alles voor de volgers!
Een kleine impressie van onze set-up, die over het weekend nogal varieerde en uitgebreid werd:
Overnachten deden we in losse pop-upjes, grotere tentjes, caravan, camper en thuis. Vrijheid blijheid, samen lekkere dingen maken en lekkere sapjes drinken. Gewoon zonder wedstrijd-druk en ingewikkelde toestanden, lekker koken en ouwehoeren.
Op donderdag voor lunch inmiddels de klassieker, broodje worst:
En daarbij een passend biertje als aftrap:
Er waren twee geweldig leuke houtkacheltjes mee omdat we wisten dat het best fris zou worden in de avond. Leo had er zelfs eentje met een oventje er los op en die hebben we ook even getest. Dat was erg grappig en verbazingwekkend effectief.
Vriend Jeroen zou voor het diner zorgen die eerste avond. Het werd een combi van gegrilde little gem met dressing en croutons, braad kartoffelen en een heuse Wagyu entrecote die kort gegrild werd. Dat was zalig voer de eerste dag!
De eerste avond was mooi helder dus dat beloofde een behoorlijk koude nacht te worden... dikke matjes en extra slaapzakken werden uitgelegd in de tentjes.
Maar voordat we gingen slapen lekker een paar mooie borrels bij de kachel!
Voor het ontbijt was ik een tikkie later aangeschoven... laten we het er op houden dat er nog wat stress van de afgelopen werkweek los moest komen, maar ik sluit niet uit dat het ook iets van doen had met die fles hierboven op de foto.
Gelukkig was Ome Ries weer messcherp wakker geworden en had hij de breakfast burito verzorgd. Een wrap gevuld met spinazie, kaas en een ei-mengsel. ik was nog net op tijd voor de laatste punt, maar de foto is niet zo mooi als het gerecht bleek te zijn. Ik beloofde beterschap.
Ik vertelde al over dromen en ambities. Het leek Jeroen en mij erg leuk om - gewoon op de camping - makreel en paling te gaan roken in een rookkast. Daar werd op vrijdag mee begonnen en duurde verbazingwekkend lang. Het werd een visrook driedaagse... maar wat een sfeer brengt dat met zich mee. Heerlijke geurtjes uit de deurtjes.
Voor de lunch op vrijdag had ik mijzelf ingeroosterd. Ik wilde graag trakteren op Turkse Pizza met alles erop! Daartoe had Peter W zijn Ooni pizza oven meegebracht. Dikke pret natuurlijk, wat een geweldig leuk speelgoed en wat een fotogeniek apparaat!
Dus eerste lekker wat kippendijtjes in de gyros kruiderij gezet, langzaam gerookt en afgegrild boven het vuur:
De makreeltjes hingen ondertussen zalig in de eiken rook:
De pizza-oven opgestart:
En toen een mooie ronde pizza met wat kaas belegd en kort en hevig in de oven gebakken:
Daarop ging de gegrilde kipgyros en toppings van gepickelde ride kool, gezouten komkommer, frisse tomaat, rauwe ui met sumac en natuurlijk knoflooksaus en sriracha. Het was echt smullen!
Ondertussen was onze palingroker druk in de weer om alles draaiende te houden:
En was het tijd om de pork carnitas van onze dagelijkse opstapper Domi te gaan bereiden. Gelukkig mochten we haar daarbij helpen. Tussen een druktemakertje, maar altijd zo gezellig!
Hier ging de DO aan om de stukken procureur aan te zetten. Die zouden daarna lekker lang stoven in een citrus badje met heerlijke kruiderij voor een mooie Mexicaanse twist.
Maar dat was nog niet alles, ondertussen werden ook de voorbereidingen getroffen voor een exquise lunch op zaterdag. Chef Peter J had zich opgeworpen om een mooi gerecht te maken met gegrilde octopus tentakels. Dus die inktvis mocht heel zachtjes voor gegaard worden in de DO met wat kruiderij in de vorm van bleekselderij en rode ui.
Alsof het helemaal geen moeite kost waren er ook nog twee meesterpatissiers in de weer met Groningse kniepertjes. Hele lekkere krokante wafeltjes. Zij beheersten het gietijzer en het vuur daaronder als geen ander. Het werden echt lekkere koekjes!
Zalig voor bij de koffie later die dag.
We gaan door naar draadje 2... ga je mee?
Wegens daverend succes in mei 2022 was het onlangs weer tijd voor ons Triple-T Veteranen BBQ-weekend. Dit keer een extra lang weekend omdat we besloten om op donderdag maar vast te beginnen en gewoon door te halen tot maandag. Niet iedereen kon zich dat veroorloven dus de bezetting wisselde, maar de harde kern was aanwezig en liet de vuren branden. Weer-technisch was het nogal uitdagend, we hebben alle vier de seizoenen voorbij gehad. Korte broeken en pleuris kou en regen, maar niets hield ons tegen!
Waar we de vorige keer - met veel warmer weer - Asado als thema hadden, was dat deze keer rendang en saté en hadden we onderling nog wat battles en dromen te verwezenlijken. Veel DO en BBQ geweld dat een beetje van de hak op de tak springt, maar wat denk wel leuk genoeg is om integraal met jullie te delen... alles voor de volgers!
Een kleine impressie van onze set-up, die over het weekend nogal varieerde en uitgebreid werd:
Overnachten deden we in losse pop-upjes, grotere tentjes, caravan, camper en thuis. Vrijheid blijheid, samen lekkere dingen maken en lekkere sapjes drinken. Gewoon zonder wedstrijd-druk en ingewikkelde toestanden, lekker koken en ouwehoeren.
Op donderdag voor lunch inmiddels de klassieker, broodje worst:
En daarbij een passend biertje als aftrap:
Er waren twee geweldig leuke houtkacheltjes mee omdat we wisten dat het best fris zou worden in de avond. Leo had er zelfs eentje met een oventje er los op en die hebben we ook even getest. Dat was erg grappig en verbazingwekkend effectief.
Vriend Jeroen zou voor het diner zorgen die eerste avond. Het werd een combi van gegrilde little gem met dressing en croutons, braad kartoffelen en een heuse Wagyu entrecote die kort gegrild werd. Dat was zalig voer de eerste dag!
De eerste avond was mooi helder dus dat beloofde een behoorlijk koude nacht te worden... dikke matjes en extra slaapzakken werden uitgelegd in de tentjes.
Maar voordat we gingen slapen lekker een paar mooie borrels bij de kachel!
Voor het ontbijt was ik een tikkie later aangeschoven... laten we het er op houden dat er nog wat stress van de afgelopen werkweek los moest komen, maar ik sluit niet uit dat het ook iets van doen had met die fles hierboven op de foto.
Gelukkig was Ome Ries weer messcherp wakker geworden en had hij de breakfast burito verzorgd. Een wrap gevuld met spinazie, kaas en een ei-mengsel. ik was nog net op tijd voor de laatste punt, maar de foto is niet zo mooi als het gerecht bleek te zijn. Ik beloofde beterschap.
Ik vertelde al over dromen en ambities. Het leek Jeroen en mij erg leuk om - gewoon op de camping - makreel en paling te gaan roken in een rookkast. Daar werd op vrijdag mee begonnen en duurde verbazingwekkend lang. Het werd een visrook driedaagse... maar wat een sfeer brengt dat met zich mee. Heerlijke geurtjes uit de deurtjes.
Voor de lunch op vrijdag had ik mijzelf ingeroosterd. Ik wilde graag trakteren op Turkse Pizza met alles erop! Daartoe had Peter W zijn Ooni pizza oven meegebracht. Dikke pret natuurlijk, wat een geweldig leuk speelgoed en wat een fotogeniek apparaat!
Dus eerste lekker wat kippendijtjes in de gyros kruiderij gezet, langzaam gerookt en afgegrild boven het vuur:
De makreeltjes hingen ondertussen zalig in de eiken rook:
De pizza-oven opgestart:
En toen een mooie ronde pizza met wat kaas belegd en kort en hevig in de oven gebakken:
Daarop ging de gegrilde kipgyros en toppings van gepickelde ride kool, gezouten komkommer, frisse tomaat, rauwe ui met sumac en natuurlijk knoflooksaus en sriracha. Het was echt smullen!
Ondertussen was onze palingroker druk in de weer om alles draaiende te houden:
En was het tijd om de pork carnitas van onze dagelijkse opstapper Domi te gaan bereiden. Gelukkig mochten we haar daarbij helpen. Tussen een druktemakertje, maar altijd zo gezellig!
Hier ging de DO aan om de stukken procureur aan te zetten. Die zouden daarna lekker lang stoven in een citrus badje met heerlijke kruiderij voor een mooie Mexicaanse twist.
Maar dat was nog niet alles, ondertussen werden ook de voorbereidingen getroffen voor een exquise lunch op zaterdag. Chef Peter J had zich opgeworpen om een mooi gerecht te maken met gegrilde octopus tentakels. Dus die inktvis mocht heel zachtjes voor gegaard worden in de DO met wat kruiderij in de vorm van bleekselderij en rode ui.
Alsof het helemaal geen moeite kost waren er ook nog twee meesterpatissiers in de weer met Groningse kniepertjes. Hele lekkere krokante wafeltjes. Zij beheersten het gietijzer en het vuur daaronder als geen ander. Het werden echt lekkere koekjes!
Zalig voor bij de koffie later die dag.
We gaan door naar draadje 2... ga je mee?