Beef en Steak

Lamsrack met aardappelspiesen

 
 

Zwemjerot

Tondelzoeker
Berichten
17
Vandaag voor het eerst Lamsrack op de Grill Bill, met als bijgerecht aardappelspiesen. Eerst de lamsrackjes schoongemaakt en ontdaan van het vlies. De botjes heb ik niet helemaal schoon geschraapt. Daar had ik gewoon geen zin in. Daarna in marinade gezet van sinaasappelzest, sinaasappelsap, rozemarijn, knoflook, zout, peper en olie. Dit een paar uurtjes in de koelkast weggezet. Daarna de aardappelspiesen gemaakt. Daarvoor gebruikte ik geschilde en voorgekookte krielaardappeltjes die ik op een (geweekte) satéprikker gestoken heb. Deze gekruid met kerrie, paprika, uien en knoflookpoeder aangemaakt met een beetje olie. Ook peper en zout toegevoegd. De bedoeling was om het gietijzeren rooster van de Bill goed heet te stoken om mooie grillstrepen te krijgen. Helaas was ik wat te ongeduldig, dus de strepen vielen wat tegen. Daarna de Bill klaargemaakt voor indirecte hitte op 150 graden. Meten is weten, dus de thermometers er in. Daarna wachten tot de kern een temperatuur heeft van 55 graden en dan kleine koteletjes snijden. De aardappels vond ik klaar als het vlees ook klaar was. En dat bleek ook zo te zijn. Heerlijk

20210403_161946.jpg


20210403_163451.jpg


20210403_165848.jpg


20210403_162418.jpg


20210403_171603.jpg


20210403_172407.jpg


20210403_172756.jpg
 
Rooster lekker vol gelegd, ziet er goed uit
 
Lammetjes en pasen
Perfecte combinatie
 
Lekker volle rooster.
Waren de koteletjes gaar, of nog net niet?
Laat lekker smaken. Een echte paasrun.
 
Mooie plaatjes en heerlijk stukje vlees 😋 zal gesmaakt hebben!
 
Lekker lam... Heel nice
 
Dat ziet er lekker uit, mooie cuisson. Heb je het rackje niet even kort aan gezet na het indirecte deel?
Marinade klinkt iig lekker. Dat zal vast gesmaakt hebben. Tijd om hier weer eens lamsrack op de Q te leggen.
 
Mooi gegaard, die spieshert door de aardappels zijn handig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan