- Berichten
- 241
Afgelopen donderdag ff langs de lokale turkse-slager gegaan om een lamschouder van 1.5 kg op te halen. De schouder ge?njecteerd met bouillon en Proven?aalse kruiden, gaatjes gestoken om knoflook in te stoppen en een rub gemaakt van peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en chillyflackes en deze samen met een laagje olijfolie op de lamschouder gerubt. De schouder ingepakt in de folie en deze lekker laten trekken in de koelkast.
Vanmiddag om 14.30 de schouder uit de koelkast gehaald om op mijn 47er te leggen.

De Q gereed gemaakt om indirect en op lage temperatuur te Q-en.

6 ecobrassa's in de starter en de fik er in!

schuitje met appelhout gereed om straks op de brikketten te zetten om een beetje rooksmaak te krijgen

de kruiden zijn er lekker in getrokken!

de opzet.... (op het illegale dakterras
)



zo klaar om te beginnen!

het begin van de cyclus!


langzaam gaat de temperatuur omhoog!

en om 18.30 uur was de temperatuur voldoende om hem ff lekker direct te Qen

en lekker wat witlof met Balsamico en bruine suiker in folie er bij

en toen was het tijd om te gaan eten!

Temperatuur was 60 graden en dat is perfect voor de lam!


Het ging super, de temperatuur van de Q kon ik lekker constant houden, tussen de 105 en 115 graden!
Het was zo lekker dat ik vergeten ben om foto's te maken van het aansnijden.... maar kan je vertellen dat de schouder super mals was, nog wel een beetje last van zenen maar het was maar heel erg lekker, voor herhaling vatbaar!!
Vanmiddag om 14.30 de schouder uit de koelkast gehaald om op mijn 47er te leggen.

De Q gereed gemaakt om indirect en op lage temperatuur te Q-en.

6 ecobrassa's in de starter en de fik er in!

schuitje met appelhout gereed om straks op de brikketten te zetten om een beetje rooksmaak te krijgen

de kruiden zijn er lekker in getrokken!

de opzet.... (op het illegale dakterras




zo klaar om te beginnen!

het begin van de cyclus!


langzaam gaat de temperatuur omhoog!

en om 18.30 uur was de temperatuur voldoende om hem ff lekker direct te Qen

en lekker wat witlof met Balsamico en bruine suiker in folie er bij

en toen was het tijd om te gaan eten!

Temperatuur was 60 graden en dat is perfect voor de lam!


Het ging super, de temperatuur van de Q kon ik lekker constant houden, tussen de 105 en 115 graden!
Het was zo lekker dat ik vergeten ben om foto's te maken van het aansnijden.... maar kan je vertellen dat de schouder super mals was, nog wel een beetje last van zenen maar het was maar heel erg lekker, voor herhaling vatbaar!!