Een tijdje niet actief geweest op het forum maar nu weer terug. Ik had een mooie lamsbout meegenomen bij de Makro en wilde deze langzaam garen. Genoeg recepten voor high and fast maar dus niet voor low and slow.
Ik heb de bout eerst ontdaan van een teveel aan vet (de harde vetlaag) en vervolgens in drie ongeveer gelijke delen gesneden. Gemarineerd met
-olijfolie
-sinaasappelschil
-kaneel
-knoflook
-tijm
-rozemarijn
-peper en zout
Een uur of vier in de marinade laten liggen, daarna het vlees opgebonden.

De groenten

Vervolgens de WSM aangestoken. enkele stukken van een oud gebruikt eiken wijnvat en d op de brandende briketten en de stukken vlees erop.
Hebben ruim 4 uur op de WSM gelegen tot een kerntemperatuur van 62 graden.
??n van de drie stukken (1e 2 waren al op voordat ik aan een foto dacht)

Bij het lam een rode-wijnsaus met spekjes, honing,tijm, creme fraiche en sjalotjes.
Als groenten pastinaak, vergeten bieten en rode wortel.
Bordje (was al begonnen dus zag er niet zo mooi meer uit)

Kleur van de foto niet helemaal goed. Vlees was mooi ros?
Was een succes, vlees was smakelijk en heel erg zacht. Heb thuis te horen gekregen dat dit voor herhaling vatbaar is.
Ik heb de bout eerst ontdaan van een teveel aan vet (de harde vetlaag) en vervolgens in drie ongeveer gelijke delen gesneden. Gemarineerd met
-olijfolie
-sinaasappelschil
-kaneel
-knoflook
-tijm
-rozemarijn
-peper en zout
Een uur of vier in de marinade laten liggen, daarna het vlees opgebonden.

De groenten

Vervolgens de WSM aangestoken. enkele stukken van een oud gebruikt eiken wijnvat en d op de brandende briketten en de stukken vlees erop.
Hebben ruim 4 uur op de WSM gelegen tot een kerntemperatuur van 62 graden.
??n van de drie stukken (1e 2 waren al op voordat ik aan een foto dacht)

Bij het lam een rode-wijnsaus met spekjes, honing,tijm, creme fraiche en sjalotjes.
Als groenten pastinaak, vergeten bieten en rode wortel.
Bordje (was al begonnen dus zag er niet zo mooi meer uit)

Kleur van de foto niet helemaal goed. Vlees was mooi ros?
Was een succes, vlees was smakelijk en heel erg zacht. Heb thuis te horen gekregen dat dit voor herhaling vatbaar is.