- Berichten
- 1.935
Nog nooit in Turkije geweest, maar er zijn veel Turkse gerechten die echt lekker zijn zoals Kumpir.
Kumpir is een Turks streetfoodgerecht en heeft als hoofdbestanddeel een mega gepofte aardappel.
De aardappels indirect gepoft op 200 graden C. voor 1 uur en 15 minuten en op voorhand ingesmeerd met olijfolie.
De aardappel wordt opengesneden en met boter en geraspte kaas wordt de inhoud tot een soort van puree verwerkt.
Daarna worden er naar keuze verschillende groentes aan toegevoegd en ook vlees,voornamelijk worstjes.
Aftoppen met mayonaise, tomaten ketchup, en sambalsaus (ja echt, geen knoflooksaus, maar dat mag best)
Onze versie bestond uit: kip/kalkoenworstjes, geraspte wortel, doperwten, cherry tomaten, groene olijven, augurk, lenteui, ijsbergsla, gele paprika, rode biet, griekse ingemaakte groene pepers.
Dit was weer echt genieten
Kumpir is een Turks streetfoodgerecht en heeft als hoofdbestanddeel een mega gepofte aardappel.
De aardappels indirect gepoft op 200 graden C. voor 1 uur en 15 minuten en op voorhand ingesmeerd met olijfolie.
De aardappel wordt opengesneden en met boter en geraspte kaas wordt de inhoud tot een soort van puree verwerkt.
Daarna worden er naar keuze verschillende groentes aan toegevoegd en ook vlees,voornamelijk worstjes.
Aftoppen met mayonaise, tomaten ketchup, en sambalsaus (ja echt, geen knoflooksaus, maar dat mag best)
Onze versie bestond uit: kip/kalkoenworstjes, geraspte wortel, doperwten, cherry tomaten, groene olijven, augurk, lenteui, ijsbergsla, gele paprika, rode biet, griekse ingemaakte groene pepers.
Dit was weer echt genieten