- Berichten
- 492
Voor het eerst zalm koud gerookt. Eerder wel kaas koud gerookt, maar dat is sowieso al voedselveilig.
Het voedselveilig maken van de vis met alleen de pekel hield me even tegen. Tot nu dan.
Het recept van Ewald gevolgd. Gevarieerd met verschillende borrels: talisker, lapgroiagh en zacapa.
Hier de verse zalmzijde in drie stukken verdeeld.
Bestrooid met de kruiden voor de pekel zoals beschreven door Ewald. Zoekfunctie zalm en Ewald brengen je bij het recept.
Hier met zacapa rum.
De foto's met lapgroigh en talisker pakken niet...
Op de bbq, koud roken met rookmot in de csg, ik gebruikte rookmot van beukenhout. Om 17u erop en de volgende dag om 6u30 eraf. Het rookmot wat helemaal opgebrand. Toen ik de kamado opendeed rook ik nog wel rook.
Hier is het half 7 in de ochtend, de zalmen zien er goed uit. Nu nog drie dagen in vacuüm.
Nu kan het aansnijden beginnen. Het ruikt super!
Jaaaaa! Wat is dit lekker... wat een feest!
Dit ga ik zeker nog vaker maken.
Het voedselveilig maken van de vis met alleen de pekel hield me even tegen. Tot nu dan.
Het recept van Ewald gevolgd. Gevarieerd met verschillende borrels: talisker, lapgroiagh en zacapa.
Hier de verse zalmzijde in drie stukken verdeeld.
Bestrooid met de kruiden voor de pekel zoals beschreven door Ewald. Zoekfunctie zalm en Ewald brengen je bij het recept.
Hier met zacapa rum.
De foto's met lapgroigh en talisker pakken niet...
Op de bbq, koud roken met rookmot in de csg, ik gebruikte rookmot van beukenhout. Om 17u erop en de volgende dag om 6u30 eraf. Het rookmot wat helemaal opgebrand. Toen ik de kamado opendeed rook ik nog wel rook.
Hier is het half 7 in de ochtend, de zalmen zien er goed uit. Nu nog drie dagen in vacuüm.
Nu kan het aansnijden beginnen. Het ruikt super!
Jaaaaa! Wat is dit lekker... wat een feest!
Dit ga ik zeker nog vaker maken.