- Berichten
- 240
Zelfgerookte zalm…ooit eens mogen proeven bij een mede BBQ-er en sinds die tijd hoog op de to do lijst.
Kortom; de spullen aangeschaft en het moest er maar eens van komen.
En wat is het leuk om te doen! Druk maar niet druk. Veel maar toch rustig aan. Op en af. Als in 12 uur pekelen, 24 uur drogen, 9 uur roken en wederom 24 uur rusten met steeds een activiteit van 15 minuten tussen de fases door. Deze komt op mijn kerst lijst!
Ik heb het recept van https://rookplankje.nl/recepten/vis/koud-gerookte-zalm/aangehouden en de tijden zoals hierboven. Een mooi stuk zalm van bijna 1.5kg. Hieronder de foto’s:
Ronde 1: de pekel, de zalm en het huwelijk:
Na de huwelijksnacht kwam het stel er zo uit:
Grappig om te voelen hoe de stugheid van de zalm al veranderd was. Even onder de douche/afspoelen en droogdeppen en dan 24 rusten na de intense nacht:
Dan het grote moment. Omdat dit de eerste keer was een neutrale mot gebruikt van beuken (spoiler: denk dat ik hem de volgende keer 1:1 met iets sterkers ga mixen, dan kan ie goed hebben). CSG vullen en roken maar. Buiten was het 7 graden dus om de temperatuur hoefde ik me geen zonder te maken:
Na 4 uur roken. De CSG brandde rustig door, misschien wel iets te rustig, maar niets aan het handje:
Tijd om eraf te komen en in te pakken:
Maar niet voordat er een stukje geprobeerd is. Overal lees je om het niet te doen maarja; ik moet toch het verschil weten tussen nu en nà het rusten…
:
Wat een lekkere vette vis zeg! En de rooksmaak is zeer intens aanwezig! Maargoed, niet stoken in een goed huwelijk en wegleggen dus
Om allerhande redenen er niet aan toegekomen er 24 uur later in de avond een lekker toastje aan te wijden dus het werd een lunch na een uurtje of 40. Verse bieslook, roomkaas en breekbrood.
De rooksmaak was heerlijk mild geworden, doch duidelijk aanwezig. Meer woorden zijn er ook niet nodig; dit huwelijk komt de tijd wel door
!
Smakelijk!
Kortom; de spullen aangeschaft en het moest er maar eens van komen.
En wat is het leuk om te doen! Druk maar niet druk. Veel maar toch rustig aan. Op en af. Als in 12 uur pekelen, 24 uur drogen, 9 uur roken en wederom 24 uur rusten met steeds een activiteit van 15 minuten tussen de fases door. Deze komt op mijn kerst lijst!
Ik heb het recept van https://rookplankje.nl/recepten/vis/koud-gerookte-zalm/aangehouden en de tijden zoals hierboven. Een mooi stuk zalm van bijna 1.5kg. Hieronder de foto’s:
Ronde 1: de pekel, de zalm en het huwelijk:



Na de huwelijksnacht kwam het stel er zo uit:

Grappig om te voelen hoe de stugheid van de zalm al veranderd was. Even onder de douche/afspoelen en droogdeppen en dan 24 rusten na de intense nacht:

Dan het grote moment. Omdat dit de eerste keer was een neutrale mot gebruikt van beuken (spoiler: denk dat ik hem de volgende keer 1:1 met iets sterkers ga mixen, dan kan ie goed hebben). CSG vullen en roken maar. Buiten was het 7 graden dus om de temperatuur hoefde ik me geen zonder te maken:

Na 4 uur roken. De CSG brandde rustig door, misschien wel iets te rustig, maar niets aan het handje:

Tijd om eraf te komen en in te pakken:

Maar niet voordat er een stukje geprobeerd is. Overal lees je om het niet te doen maarja; ik moet toch het verschil weten tussen nu en nà het rusten…


Wat een lekkere vette vis zeg! En de rooksmaak is zeer intens aanwezig! Maargoed, niet stoken in een goed huwelijk en wegleggen dus

Om allerhande redenen er niet aan toegekomen er 24 uur later in de avond een lekker toastje aan te wijden dus het werd een lunch na een uurtje of 40. Verse bieslook, roomkaas en breekbrood.
De rooksmaak was heerlijk mild geworden, doch duidelijk aanwezig. Meer woorden zijn er ook niet nodig; dit huwelijk komt de tijd wel door



Smakelijk!