BasBQ
Beef en Steak

Koudgerookte zalm

 
 

Jowi

Kooltjesharker
Berichten
169
Voor een feestje heb ik zalm koud gerookt. Hiervoor heb ik het recept van bbq-nl.com gebruikt voor de droge pekel. Ik heb de zalm 1 dag gepekeld, daarna afgespoelt en 1 dag in de koelkast laten drogen. Vervolgens heb ik de zalm vrijdagavond op de bbq gelegd, maar ik kreeg de csg niet aan de praat. Eigenlijk geen tijd meer om het te proberen. Zaterdag ochtend opnieuw geprobeerd. Om 9.30 deed ie het. Om 19.45 heb ik de zalm er afgehaald en hem verpakt. Na een week voorzichtig geproefd. Errug lekker, zeker voor herhaling vatbaar! Niet te zout en niet te rokerig, voor mij perfect! Heerlijk op een ciabatta met roerbakei!
fb4c64054156686263f99570d4445b11.jpg
d469ebeaed810290769a5cdf61fcc9a9.jpg
4b1772e11c19732f680f8d714d497f5d.jpg


Verstuurd vanaf mijn LG-H815 met Tapatalk

 
Is er een smaak verschil tussen nat en droog pekelen? Ziet er mooi en lekker uit in ieder geval!

Sent from my BV7000 PRO using Tapatalk

 
Lijkt me heerlijk!
 
Super lekker zeg. Was er nog over voor het feestje?

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Ik heb gelukkig nog wel wat over. Ik heb geen idee of droog of nat pekelen smaak verschil opleverd. Ik heb voor droogpekelen gekozen om dat ik op deze manier overal eenzelfde dikte zout kan aanbrengen. Als je het nat pekelt worden dunnere stukken zouter... Maar dat is theorie, ik heb het niet geprobeerd...


Verstuurd vanaf mijn LG-H815 met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan