BasBQ
Beef en Steak

Koudgerookte Zalm was op.

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
3 stukken zalm gehaald.
koudgerooktezalm3stukken001.jpg


Een rub gemaakt van 60gr zout,60gr zeezout en 80gr bruinebasterd zuiker.
Dit is voor 1 stuk zalm.
koudgerooktezalm3stukken002.jpg


De zalm bedekt met de rub.
koudgerooktezalm3stukken003.jpg


Heb de zalm stukken in aparte ziplock zakken gedaan,en deze in een schaal gelegen met iets zwaars er op.
Daar zijn ze blijven liggen voor 24 uur,af en toe heb ik ze gedraaid.
Daarna heb ik ze afgespoeld,en 16 uur laten drogen.(normaal gesproken doe ik het 24uur,maar zat in tijdnood.)

De WSM klaar gemaakt.
koudgerooktezalm3stukken004.jpg


De CSG gevuld met whiskyoaks mot.
koudgerooktezalm3stukken005.jpg

koudgerooktezalm3stukken006.jpg


En de zalm 16uur laten roken.

zalmp001.jpg

zalmp002.jpg

zalmp003.jpg


En deze vacuum getrokken.
zalmp004.jpg


In de vriezer met de zalm,en de eerste mag er over 3dagen uit.
 
Ondanks dat ik niet van vis houd (hee, we hebben allemaal wel een afwijking ) vind ik dit soort gebruik van de bbq toch leuk om te volgen.
Ziet er goed uit Mike
 
Ziet er goed uit,maar ik heb even een vraagje,als je de zalm marineerd kan je hem dan niet beter in een vacuum getrokken zak doen?
Want in mijn belevenis krijg je dan een beter gemarineerde zalm.
 
riona zei:
Ziet er goed uit,maar ik heb even een vraagje,als je de zalm marineerd kan je hem dan niet beter in een vacuum getrokken zak doen?
Want in mijn belevenis krijg je dan een beter gemarineerde zalm.
Zou kunnen.
Maar nu kan ik mooi de sappen rond laten gaan.

Mischien dat er nog andere meningen over zijn.
 
Ziet er goed uit Mike :) 
 
Heel goed! En mooi recht gesneden.
Dat ga ik de volgende keer ook doen. De restjes komen echt wel op...
 
De restjes gebruik ik om te grillen.
 
Zo zeg, wat ziet dat er goed uit man  8)

top gedaan hoor  :)
Wil ik zeker ook eens proberen te maken.
 
Ziet er weer fantastisch uit!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan