BasBQ
Beef en Steak

Koud of warm gerookte eendenborst???

 

lxtte

Sprokkelaar
Berichten
48
Ik zet met een groot probleem...  :D De buurman werd zo enthousiast bij het zien van mijn WSM, dat hij mij morgen aan het werk wil zetten  ;) hij gaat vanavond jagen en zal voor een aantal eendenborsten zorgen...
Hij wil graag gerookte eendenborst waar je schijfjes van kunt snijden en koud kunt eten. Als ik het goed heb begrepen is dit koud gerookte eend?? Warm gerookt eet je enkel warm en daarbij moet je de borst nog eens afgrillen? Of heb ik het nu helemaal mis??? Ik zie het bos door de bomen niet meer. Wie helpt??? Recepten, ideetjes?
Oh ja, ik heb geen CSG en het lijkt me nu wel warm om koud te roken?
 
Een wilde eendenborst moet je niet roken, dat is echt zonde.
IS ook niet echt een stukje vlees voor op de BBQ.
Tamme eendenborst daarentegen leent zich prima om te roken op de BBQ.

Mocht je buurman wilde eenden gaan schieten dan kan je echt heel veel lekkere dingen van die eend maken.
Zijn pootjes, maag (spierdelen) hart en lever kan je heerlijk stoven.
Bel even als ze klaar zijn want dan doe ik graag een hapje mee :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan