Had al een hele tijd op mijn lijstje staan om eens zalm koud te roken... de CSG op basis van een koekblik en een aquarium pompje had ik enige tijd terug in elkaar geknutseld en getest.
Op de site van Mac's BBQ Pit een recept gevonden en deze aangehouden.
Vrijdag bij de Sligro een pond zalm gehaald.
Zaterdagmorgen droge pekel gemaakt en onder en over de zalm gestrooid.
Na 12 uur afgespoeld onder de kraan en droog gedept om nog eens 12 uur te drogen in de koelkast op een rekje.
Zondagochtend aan de slag gegaan met de CSG, en eerder had ik niet goed genoeg getest want nu ging hij telkens uit... het venturi systeem werkte niet goed, na een tijdje prutsen toch de zalm erop en op hoop van zegen...
Na tig keer opnieuw aansteken en klooien met kaarsjes en aanmaakblokjes, na 8 uur gerotzooi een beetje verslagen de zalm eraf gehaald. In de shoutbox nog ff nagevraagd of het wel eetbaar zou zijn...
Vandaag het resultaat geproefd en het smaakte eigenlijk super goed, veel beter dan ik verwacht had met dat beetje rook wat er overheen is gegaan.
De foto's van de broodjes zalm met kruidenkaas en komkommer zijn niet gemaakt, broodjes waren gelijk op.
Inmiddels nog wat aan de csg aangepast en nu duurt het 3+ uur voordat er minder rook uitkomt, het is alleen wel een beetje een vies plakkerig gebeuren...
Doordat het tijdens het roken zo tegen viel nog maar weinig foto's gemaakt, les voor de volgende keer, gewoon alles op de foto en als het mislukt is, kun je het bericht altijd niet posten ipv maar 2 foto's zoals nu...
Op de site van Mac's BBQ Pit een recept gevonden en deze aangehouden.
Vrijdag bij de Sligro een pond zalm gehaald.
Zaterdagmorgen droge pekel gemaakt en onder en over de zalm gestrooid.

Na 12 uur afgespoeld onder de kraan en droog gedept om nog eens 12 uur te drogen in de koelkast op een rekje.
Zondagochtend aan de slag gegaan met de CSG, en eerder had ik niet goed genoeg getest want nu ging hij telkens uit... het venturi systeem werkte niet goed, na een tijdje prutsen toch de zalm erop en op hoop van zegen...
Na tig keer opnieuw aansteken en klooien met kaarsjes en aanmaakblokjes, na 8 uur gerotzooi een beetje verslagen de zalm eraf gehaald. In de shoutbox nog ff nagevraagd of het wel eetbaar zou zijn...
Vandaag het resultaat geproefd en het smaakte eigenlijk super goed, veel beter dan ik verwacht had met dat beetje rook wat er overheen is gegaan.

De foto's van de broodjes zalm met kruidenkaas en komkommer zijn niet gemaakt, broodjes waren gelijk op.
Inmiddels nog wat aan de csg aangepast en nu duurt het 3+ uur voordat er minder rook uitkomt, het is alleen wel een beetje een vies plakkerig gebeuren...

Doordat het tijdens het roken zo tegen viel nog maar weinig foto's gemaakt, les voor de volgende keer, gewoon alles op de foto en als het mislukt is, kun je het bericht altijd niet posten ipv maar 2 foto's zoals nu...