- Berichten
- 83
Beste genootschappers
Zalm heb ik op allerlei manier gemaakt. Maar ik had zalm nog nooit koud gerookt. Dit jaar mocht ik het voorgerecht maken voor kerstavond.
Vijf dagen van te voren gestart met het pekelen van de zalm (zeezout, bastardsuiker en gekneusde jeneverbes). Na ruim 24 uur de zalm gespoeld en droog terug gelegd in de koelkast.
Na 24 uur wachten kon de zalm op de kamado. De zalm een nacht lang laten roken (ongeveer 10/12 uur). Na het roken de zalm in een ziploc bag en terug gelegd in de koelkast.
Zaterdagmiddag gestart met het aansnijden van de zalm om er bonbons van de maken. Een bonbon vulling gemaakt met een Elstar appel , radijs, gemengde salade, citroensap, Grieks yogurt en mayonaise. Dit gaf de bonbon een frisse smaak in combinatie met het rokerige van de zalm.
En daarnaast heb ik nog voldoende zalm over om op toast te doen.
Zalm heb ik op allerlei manier gemaakt. Maar ik had zalm nog nooit koud gerookt. Dit jaar mocht ik het voorgerecht maken voor kerstavond.
Vijf dagen van te voren gestart met het pekelen van de zalm (zeezout, bastardsuiker en gekneusde jeneverbes). Na ruim 24 uur de zalm gespoeld en droog terug gelegd in de koelkast.
Na 24 uur wachten kon de zalm op de kamado. De zalm een nacht lang laten roken (ongeveer 10/12 uur). Na het roken de zalm in een ziploc bag en terug gelegd in de koelkast.
Zaterdagmiddag gestart met het aansnijden van de zalm om er bonbons van de maken. Een bonbon vulling gemaakt met een Elstar appel , radijs, gemengde salade, citroensap, Grieks yogurt en mayonaise. Dit gaf de bonbon een frisse smaak in combinatie met het rokerige van de zalm.
En daarnaast heb ik nog voldoende zalm over om op toast te doen.