BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte zalm

 
 

Maarten215

Vuurmaker
Berichten
80
Beste genootschappers

Zalm heb ik op allerlei manier gemaakt. Maar ik had zalm nog nooit koud gerookt. Dit jaar mocht ik het voorgerecht maken voor kerstavond.

Vijf dagen van te voren gestart met het pekelen van de zalm (zeezout, bastardsuiker en gekneusde jeneverbes). Na ruim 24 uur de zalm gespoeld en droog terug gelegd in de koelkast.

Na 24 uur wachten kon de zalm op de kamado. De zalm een nacht lang laten roken (ongeveer 10/12 uur). Na het roken de zalm in een ziploc bag en terug gelegd in de koelkast.

Zaterdagmiddag gestart met het aansnijden van de zalm om er bonbons van de maken. Een bonbon vulling gemaakt met een Elstar appel , radijs, gemengde salade, citroensap, Grieks yogurt en mayonaise. Dit gaf de bonbon een frisse smaak in combinatie met het rokerige van de zalm.

En daarnaast heb ik nog voldoende zalm over om op toast te doen.

6BC378B6-DA40-4DF1-BCCF-B7FEAD8A26D8.jpeg


DF7B9CA3-7432-4C85-970D-4AECADE6AD50.jpeg


6C2C257F-9862-4979-ABBF-BFC3152ADBDC.jpeg


E676A45E-D3AD-4AD7-8808-850CEF3EEC2B.jpeg


606C19C6-63D4-49AF-9AE4-8F4E1C55800E.jpeg


A531835B-10CE-409B-8B9E-5A2BD652733C.jpeg
 
Geweldig en de bonbon ziet er fantastisch uit.
 
Wat een prachtig voorgerecht en een goede keus om de zalm bonbons fris van smaak te houden door je gekozen vulling. Ik sla deze even op in mijn lijstje om zelf te maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan