Al weer een hele tijd geleden, raakte ik in contact met een andere liefhebber van het rookgebeuren na een niet helemaal geslaagd project van een CSG met een aquariumpomp.
Na wat heen en weer mailen en een bezoek bij hem, ging hij voor mij zijn setup een beetje nabouwen.
		
		
	
	
		 
	
De PID-controller/fan voeding geeft stroom aan de ventilator onderaan de brandpijp.
		 
	
ondanks dat ik de smoker al een tijd in bezit had kwam het er steeds niet van om hem eens aan te steken door allerlei oorzaken, maar voor het broer en zussen etenje moest de fik erin!
droge pekel van 2 delen grof zeezout en 1 deel rume rietsuiker
		 
	
een hele zalm zijde gehaald bij de sligro en het staartje eraf gesneden
		 
	
pekel er overheen en voor 16 uur de koelkast in
		 
	
16 uur later
		 
	
de zalm afgespoeld en droog gedept om 12 uur te drogen in de koelkast
		 
	
de smoker aangestoken en zalm op het rooster
		 
	
		 
	
Na 5 uurtjes roken het resultaat
		 
	
de zalm gevacumeerd en nog 3 dagen in de koelkast laten rusten
Het eindresultaat was het heel erg lekker
		 
	
		 
	
Omdat ik de zalm te laat op tafel zette met het etentje is er niet zo veel van gegeten, zometeen een heerlijk bolletje met kruiden kaas, wat dikke plakken zalm en een paar kappertjes erop...heerlijk
Bedankt voor het kijken
	
		
			
		
		
	
				
			Na wat heen en weer mailen en een bezoek bij hem, ging hij voor mij zijn setup een beetje nabouwen.
 
	De PID-controller/fan voeding geeft stroom aan de ventilator onderaan de brandpijp.
 
	ondanks dat ik de smoker al een tijd in bezit had kwam het er steeds niet van om hem eens aan te steken door allerlei oorzaken, maar voor het broer en zussen etenje moest de fik erin!
droge pekel van 2 delen grof zeezout en 1 deel rume rietsuiker
 
	een hele zalm zijde gehaald bij de sligro en het staartje eraf gesneden
 
	pekel er overheen en voor 16 uur de koelkast in
 
	16 uur later
 
	de zalm afgespoeld en droog gedept om 12 uur te drogen in de koelkast
 
	de smoker aangestoken en zalm op het rooster
 
	 
	Na 5 uurtjes roken het resultaat
 
	de zalm gevacumeerd en nog 3 dagen in de koelkast laten rusten
Het eindresultaat was het heel erg lekker
 
	 
	Omdat ik de zalm te laat op tafel zette met het etentje is er niet zo veel van gegeten, zometeen een heerlijk bolletje met kruiden kaas, wat dikke plakken zalm en een paar kappertjes erop...heerlijk
Bedankt voor het kijken
 
	 
			 
			 
 
		 
 
		

 
 
		