BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte zalm

 
 

VeloChill

Kooltjesharker
Berichten
129
Al weer een hele tijd geleden, raakte ik in contact met een andere liefhebber van het rookgebeuren na een niet helemaal geslaagd project van een CSG met een aquariumpomp.

Na wat heen en weer mailen en een bezoek bij hem, ging hij voor mij zijn setup een beetje nabouwen.
12027815_952653461439975_2639892868887996879_n.jpg


De PID-controller/fan voeding geeft stroom aan de ventilator onderaan de brandpijp.
1614615_927385607300094_5705546177102756550_o.jpg



ondanks dat ik de smoker al een tijd in bezit had kwam het er steeds niet van om hem eens aan te steken door allerlei oorzaken, maar voor het broer en zussen etenje moest de fik erin!



droge pekel van 2 delen grof zeezout en 1 deel rume rietsuiker
12017599_952653364773318_1670609478423378309_o.jpg


een hele zalm zijde gehaald bij de sligro en het staartje eraf gesneden
12010564_952653361439985_2868789165049751507_o.jpg


pekel er overheen en voor 16 uur de koelkast in
11229771_952653371439984_6750473443498759643_o.jpg


16 uur later
11999677_952653418106646_1751358547087115424_o.jpg


de zalm afgespoeld en droog gedept om 12 uur te drogen in de koelkast
12002621_952653458106642_1842175751424888112_o.jpg


de smoker aangestoken en zalm op het rooster
12031398_952653471439974_6324879843349985813_o.jpg


11999832_952653521439969_5616494904600521213_o.jpg


Na 5 uurtjes roken het resultaat
11872127_954800147891973_1466437826883358618_o.jpg


de zalm gevacumeerd en nog 3 dagen in de koelkast laten rusten

Het eindresultaat was het heel erg lekker
12030522_954797787892209_3433770349165617_o.jpg

11952913_954797821225539_4744169161760918729_o.jpg

Omdat ik de zalm te laat op tafel zette met het etentje is er niet zo veel van gegeten, zometeen een heerlijk bolletje met kruiden kaas, wat dikke plakken zalm en een paar kappertjes erop...heerlijk


Bedankt voor het kijken
 
lekker hoor.
helemaal voor jezelf  :p
genieten!
 
Ziet er goed uit! Op hoeveel graden heb je hem gerookt?
 
koud gerookt, dus op de temperatuur van de buitenlucht, was zo'n 12-14 graden
 
Ok, alleen een bakje rookmot eronder dus?
 
kijk eens op de eerste foto

lijkt een beetje op een recht opstaande motor uitlaat met nog een uitsteeksel met een bierblik eraan, dat is de smoker

geen bakje of doolhof met mot dus
 
Heerlijk, ziet er goed uit!
 
Lekker hoor! Heb dinsdag ook 5kg ingeslagen zsm maar eens gaan pekelen :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan