Heb net 3,9 kg zalm gerookt in mijn zelf gemaakte RVS rookton.
Heb eerst de zalm gezouten met 125 gram colorozout, 125 gram jodiumvrij zout, 3 gram peper, laurierblad, provincaalse kruiden. Dit 12 uur in de koelkast met iets zwaars er op. Daarna 12 uur laten drogen en een paar maal met whisky insmeren. Dan komt het roken van 10 uur met de CSG. Het eindresultaat is heerlijk. Een klein tikkeltje te zout. Heeft iemand een idee hoe dit aan te passen?




Heb eerst de zalm gezouten met 125 gram colorozout, 125 gram jodiumvrij zout, 3 gram peper, laurierblad, provincaalse kruiden. Dit 12 uur in de koelkast met iets zwaars er op. Daarna 12 uur laten drogen en een paar maal met whisky insmeren. Dan komt het roken van 10 uur met de CSG. Het eindresultaat is heerlijk. Een klein tikkeltje te zout. Heeft iemand een idee hoe dit aan te passen?



