BasBQ
Beef en Steak

Koreaanse Shoarma

 
 
 
 
 

MarBQ

Gerijpt
Berichten
3.192
Beste mede Q'ers,

Omdat ik mijn zelf draaiende kippen grill weer eens wilde gebruiken en geen zin had in een kippetje, maar eens iets anders bedacht.
Mijn idee was om shoarma te gaan maken op de manier zoals je bij de shoarma zaak ziet.
En het was er 1 in de Koreaanse marinade!!

Het slachtoffer is een mooi stuk procureur.

20140307_135231_zpsboamn2mr.jpg


Ik heb daar plakken van ongeveer 5 mm van gesneden.

20140307_140247_zpsjwaaxn80.jpg


20140307_140303_zps3zmcsq1k.jpg


Dit alles in de marinade ( heb voor deze test maar een potje gebruikt  :blush: ).

20140307_141145_zps8owuevzo.jpg


20140307_141613_zpsyi0ua898.jpg


Zelf even een onderplaatje gefabriceerd.

20140308_152527_zpsssf7pu2t.jpg


Eerst het plaatje en daarop het gemarineerde vlees. Hier en daar zat er ook nog een speklapje a la minute tussen.

899519fb-c785-48a9-8955-67e35e999a25_zps79fb6f1c.jpg


Dit was best wel een lastig klusje. Origineel heb je een recht omhoog staand spit waar de lapjes overheen geprikt worden.
Mijn spit werkt precies andersom zodat ik eerst een stapel moest maken en daarna het spit erdoor moest steken.
De hele boel tijdelijk bij elkaar gehouden door sateh prikkers!!

En dan in de grill.

20140308_154902_zpsojivpoe5.jpg


20140308_160349_zpseqcm9ivy.jpg


Het volgende kleine probleempje was dat het spit niet zelf wilde draaien!! en dat is toch raar voor een zelf draaiende kippen grill!!
Hij moet nl kaarsrecht staan en het vlees moet uitgebalanceerd op het spit zitten en das best wel moeilijk!!
Daarom ook even een tijdelijk cheat! B-) (links boven op de foto!!)

20140308_174531_zpszkvxpbwz.jpg


Af en toe er iets af snijden.

20140308_180624_zpso7i8zhbj.jpg


20140308_180702_zpsltrnkk5a.jpg


Al met al een hoop werk maar wel een lekker bordje.

46fa35f0-3bfc-4062-a6a8-82a4df3b5609_zps7cd7344d.jpg


Sorry voor de kwaliteit van de foto's, zijn van de telefoon!!

Thanx for watching en eet smakelijk.

Greetz Marco


Edit ; Hier nog een filmpje




 
Ik vind 'm stoer. Mooi gedaan.
 
Echt super! Dat lukt dus ook met zo'n kippengrilletje! Toch maar eens op zoek...
 
fantastisch apparaat, zo te zien bevalt ie wel
 
dat heb je slim bedacht, en ik denk heerlijke shoarma  :)
 
mooi, zo'n kipgrill is een leuk ding. Heb je de hele procureur gebruikt?

Ik ga binnenkort ook shoarma van het spit doen. ben van plan 1 procureur en 1 varkensbil te combineren (totaal zo'n 5 kg), zodat het iets minder vet is. Eerst langzaam laten garen tot 65 graden kern, en dan omhoog met de temperatuur om snel deze homp te kunnen versnijden. Enig vraagstuk  is dan hoeveel mensen heb ik nodig om het op te krijgen. :-O <:p
 
Hey Richard,
Ik had een procureur van bijna 3 kilo en heb ongeveer iets meer als de helft gebruikt.
De rest is voor de char siu!!
Heb jij een staande spit of een liggende??
 
richard0501 zei:
mooi, zo'n kipgrill is een leuk ding. Heb je de hele procureur gebruikt?

Ik ga binnenkort ook shoarma van het spit doen. ben van plan 1 procureur en 1 varkensbil te combineren (totaal zo'n 5 kg), zodat het iets minder vet is. Eerst langzaam laten garen tot 65 graden kern, en dan omhoog met de temperatuur om snel deze homp te kunnen versnijden. Enig vraagstuk  is dan hoeveel mensen heb ik nodig om het op te krijgen. :-O <:p

Zonder broodjes en andere afleidende zooi, 2 tot 3 goede eters ;)
 
Leuk bedacht, en het ziet er lekker uit zeg.
 
Mooi gedaan Mar, ik kom zo nog even een hapje doen. Of is't al op?
 
Ziet er lekker uit zeg!
 
Mooi ding heb je daar,leuk om zoiets een keer te proberen!
Lusten wij ook wel zo'n broodje!!  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan