- Berichten
- 590
Was de vriezer aan het leegruimen en kwam nog een mooi stukje achterbout tegen van wild zwijn. Geïnspireerd door de Koreaanse PP van noskos en het thema van de fotowedstrijd van deze maand besloot ik op de Koreaanse tour te gaan. De gevulde broodjes uit dit boek stonden al langer het to-do lijstje, dus deze heb ik er ook maar bijgepakt. En vooruit, het is Koningsdag, dus geprobeerd het deeg een beetje oranje te kleuren.
Allereerst het vlees; ingesmeerd met 4 eetlepels ssamjang en 12u laten marineren. Ik was bang dat gochujang te pittig zou zijn, daarom voor ssamjang gekozen. Toen op 140 graden in ongeveer anderhalf uur naar een kerntemperatuur van 65 graden gebracht. Dit af laten koelen en in blokjes gesneden. Niet ontevreden over de structuur, het vlees is mager dus dit blijft lastig, maar hij is mals genoeg en niet te droog. Vervolgens op smaak gebracht met kimchi (incl. vocht), gochujang, ssamjang, hoisinsaus en bruine suiker en weer terug de koelkast in. Qua pittigheid viel het me mee, heb er nog aardig wat gochujang bij gedaan uiteindelijk. Ik ga de volgende keer voor een marinade van gochujang ipv ssamjang en kijken hoe dit uitpakt.
Het deegje; zie foto. Het enige wat ik anders gedaan is wat kurkuma en paprikapoeder toegevoegd om het een beetje oranje te krijgen.
Toen het vullen, dat vergt nog wat oefening. Ze zijn niet allemaal even mooi als ik gehoopt had, maar voor een eerste keer toch wel tevreden.
Vervolgens 10 min in het stoommandje. Ik wilde dit eerst ook nog op de Q doen, maar durfde het niet aan om m'n bamboe mandjes hier aan bloot te stellen. Is er hier iemand die dit wel ooit gedaan heeft en weet of dit goed gaat?
En dan proeven maar! Heb er ook eentje aan m'n Koreaanse buurman voorgeschoteld voor zijn ongezouten mening; heerlijk broodje, (iets te) heftige vulling. En daar kan ik me goed in vinden. Heb de vulling op smaak gemaakt terwijl deze koud was. En dan komen de smaken toch wat minder goed door dan wanneer de vulling warm is. Goeie les weer voor de volgende keer, want die gaat er zeker komen! En m'n buurman wil dan graag weer komen proeven haha.
Allereerst het vlees; ingesmeerd met 4 eetlepels ssamjang en 12u laten marineren. Ik was bang dat gochujang te pittig zou zijn, daarom voor ssamjang gekozen. Toen op 140 graden in ongeveer anderhalf uur naar een kerntemperatuur van 65 graden gebracht. Dit af laten koelen en in blokjes gesneden. Niet ontevreden over de structuur, het vlees is mager dus dit blijft lastig, maar hij is mals genoeg en niet te droog. Vervolgens op smaak gebracht met kimchi (incl. vocht), gochujang, ssamjang, hoisinsaus en bruine suiker en weer terug de koelkast in. Qua pittigheid viel het me mee, heb er nog aardig wat gochujang bij gedaan uiteindelijk. Ik ga de volgende keer voor een marinade van gochujang ipv ssamjang en kijken hoe dit uitpakt.
Het deegje; zie foto. Het enige wat ik anders gedaan is wat kurkuma en paprikapoeder toegevoegd om het een beetje oranje te krijgen.
Toen het vullen, dat vergt nog wat oefening. Ze zijn niet allemaal even mooi als ik gehoopt had, maar voor een eerste keer toch wel tevreden.
Vervolgens 10 min in het stoommandje. Ik wilde dit eerst ook nog op de Q doen, maar durfde het niet aan om m'n bamboe mandjes hier aan bloot te stellen. Is er hier iemand die dit wel ooit gedaan heeft en weet of dit goed gaat?
En dan proeven maar! Heb er ook eentje aan m'n Koreaanse buurman voorgeschoteld voor zijn ongezouten mening; heerlijk broodje, (iets te) heftige vulling. En daar kan ik me goed in vinden. Heb de vulling op smaak gemaakt terwijl deze koud was. En dan komen de smaken toch wat minder goed door dan wanneer de vulling warm is. Goeie les weer voor de volgende keer, want die gaat er zeker komen! En m'n buurman wil dan graag weer komen proeven haha.