BasBQ
Beef en Steak

Konijnenbout op de bbq

 
 

dromer1967

Pitmaster
Berichten
537
Ik wil voor kerst weer eens wat anders maken dan de standaard hertenbiefstuk en zat te denken aan de konijnenbout die ik bij bbquality zie staan.

Ik heb echter nog nooit konijn bereid. Wat ik me van vroeger kan herinneren was in een grote braadslee. Maar ik vond dat altijd droog vlees.

Nu heb ik eigenlijk twee vragen:

1) Is konijn droog vlees van zichzelf of kan het ook sappig zijn?
2) Heeft iemand een recept voor een konijnenbout op de bbq? Ik heb echt geen idee wat ik ermee aan moet  :D
 
Nou ja, duur zijn de bouten niet echt.

Maar als Noskos het al geen succes vindt, ga ik er maar niet aan beginnen. Ik vind al gauw iets te droog (maak ook nooit recepten met kipfilet maar altijd kipdijfilet) dus vind ik het toch een te groot risico.

Dan maar iets anders verzinnen voor kerst  :|
 
Konijnen bouten zijn in onder andere Spanje, Frankrijk en Itali? een specialiteit.
Ben in al deze 3 landen bij grote slachterijen geweest. En toen natuurlijk ook aan de directie tips voor de beste bereidingswijze gevraagd.
Beste is paar uurtjes in een sterke en dikke knoflook olijfolie te marineren.
Tegelijk op kamertemperatuur brengen.
En dan kort op hoog vuur grillen. Met wat grof zout.
Andere smaken moet je volgens hun uit je bijgerechten halen.
Tuurlijk een doos meegekregen en advies opgevolgd.
Was niet droog en ik vond het best lekker. Maar mijn vrouwtje vond het niks.
Dus als je het nog nooit gegeten hebt. Zou ik het zeker niet op het kerstdiner zetten.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

 
dromer1967 zei:
Ik heb het risico maar niet genomen en heb een kalfsrack besteld  :)
Er zijn nog 364 andere dagen waarop je het kunt proberen!

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

 
Hier ook een slechte ervaring met konijnenbouten, ivm te droog resultaat.
In de DO stoven is dan weer wel prima te doen.

Mac
 
Terug
Bovenaan Onderaan