BasBQ
Beef en Steak

Koftaspiesen met naan brood

 
 

KamadoNovice

Pitmaster
Berichten
868
Vandaag met het warme weer even een lekker zomers gerechtje gemaakt. Niet heel zwaar en dat beviel ons prima. Heb laatste tijd niet veel gedeeld, wel achter de kachel gestaan, maar deze wil ik jullie niet onthouden.
Begonnen met lamsgehakt mixen met rode ui, koriander, peterselie, knoflook, gember, komijn, paprikapoeder, chilipoeder, zoutvlokken en zwarte peper. Kleine spiesjes van gemaakt en BBQ ingericht met plaat zodat mooie korst kon ontstaan. Foto?s vertellen het verhaal wel. Heb op einde de spiesen er maar af gehaald, was makkelijker met keren. Erbij een naan broodje, wat komkommer, frisse yoghurt dressing en wat humus erbij. Zal weer wat vaker gerechten laten zien.
5a061048d809bbd5824226c33e117a57.jpg
f7b853d6e831b1d14fb469e3507b6e98.jpg
0e24943aee86410933334b1a5e99f3c1.jpg
a45ecb5013723c048f91fe302407551f.jpg
076f96f5746faabdabbb3c88645182e6.jpg
c098e72b8b43eb914e67a17d36e1f191.jpg
92466a9ecb40c69d032f47017c1f21ad.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
KamadoNovice zei:
Vandaag met het warme weer even een lekker zomers gerechtje gemaakt. Niet heel zwaar en dat beviel ons prima. Heb laatste tijd niet veel gedeeld, wel achter de kachel gestaan, maar deze wil ik jullie niet onthouden.
Begonnen met lamsgehakt mixen met rode ui, koriander, peterselie, knoflook, gember, komijn, paprikapoeder, chilipoeder, zoutvlokken en zwarte peper. Kleine spiesjes van gemaakt en BBQ ingericht met plaat zodat mooie korst kon ontstaan. Foto?s vertellen het verhaal wel. Heb op einde de spiesen er maar af gehaald, was makkelijker met keren. Erbij een naan broodje, wat komkommer, frisse yoghurt dressing en wat humus erbij. Zal weer wat vaker gerechten laten zien.
5a061048d809bbd5824226c33e117a57.jpg
f7b853d6e831b1d14fb469e3507b6e98.jpg
0e24943aee86410933334b1a5e99f3c1.jpg
a45ecb5013723c048f91fe302407551f.jpg
076f96f5746faabdabbb3c88645182e6.jpg
c098e72b8b43eb914e67a17d36e1f191.jpg
92466a9ecb40c69d032f47017c1f21ad.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
lekker lekker lekker , deze gaat hier ook een keer mee , heerlijk

Verstuurd vanaf mijn SM-A705FN met Tapatalk

 
Krijg gelijk weer trek ;)
 
Mjam Mjam. Lus ik
 
Mooi! Lamsgehakt roosteren op houtskool geeft altijd een topsmaak. Alleen IEDEREEN loopt te eikelen met het gehakt dat van de spies knikkert. Iemand nog een toptip voor platte spiezen zoals ze die in Turkije gebruiken?
 
Lorenzo zei:
Mooi! Lamsgehakt roosteren op houtskool geeft altijd een topsmaak. Alleen IEDEREEN loopt te eikelen met het gehakt dat van de spies knikkert. Iemand nog een toptip voor platte spiezen zoals ze die in Turkije gebruiken?
Hoi Lorenzo,
Bij Hanos verkopen ze platte spiesen. Zelf gebruik ik die al jaren. Je kunt kiezen uit verschillende lengtes.
Gehakt blijft wel een lastige om aan een spies te garen. Voorzichtig te werk gaan en gehakt met niet teveel vocht gebruiken helpt.
 
Ziet er heerlijk uit!

Wat is de meerwaarde van spiezen tegenover zonder spies bakken? Is het enkel omdat ze dan eenvoudiger te keren zijn?
 
Gasburner zei:
Ziet er heerlijk uit!

Wat is de meerwaarde van spiezen tegenover zonder spies bakken? Is het enkel omdat ze dan eenvoudiger te keren zijn?

Voor mij geen duidelijke meerwaarde, meer leuk om te presenteren. Bij sateh wel echt nuttig voor keren.
 
Terug
Bovenaan Onderaan