BasBQ
Beef en Steak

Kloenie's UDS

Mooie UDS kloenie. Zit veel aandacht aan.

Makkelijkste is via de minion methode. Kolenmand volgooien met koude kolen, en daar brandende kolen bovenop gooien. Dan kun je het langst geniet van een constante temperatuur in je UDS.

In mijn 37cm USM (UDS) heb ik een vergiet van 28 cm waar een kilo of 3 aan kolen ingaat. Daar gooi ik dan een stuk of 5 semi brandende kolen op en plaats de kolenmand in de ton. Dat werkt voor mij erg goed om een lange tijd op een constante temperatuur te blijven.
 
Hij blijft nu mooi op temperatuur, nu al een tijd op +- 225F
Wilde hem alleen iets hoger kwa temp hebben voor de verf.

Zal de volgende keer de minion methode doen.
En zal is nalezen hoe groot andere de kolenmand hebben.

Kan altijd nog een extra ring er in lassen zodat de kolenmand iets kleiner wordt.
als dat nodig is.
 
Mooi die gloeiende foto!! =D>
 
kloenie zei:
Wilde hem alleen iets hoger kwa temp hebben voor de verf.
Heb je een elektrische luchtbedden pomp??? Of een controller met een grote fan?

En over je vraag over de kolenmand, ik durf de mijne hier niet te posten dan voel ik me zo'n prutster :D

MarBQ zei:
Mooi die gloeiende foto!! =D>
Jup!
 
Post maar gewoon hoor... De mijne is toch ook in elkaar gezet met van alles.
Toevallig heb ik een lasapparaat maar zeker nog niet hoe ik hem wil hebben.

Kan trouwens op de staaf nog een defuser zetten mocht ik dat later nog willen.

O en ik was lui.... Dus de compressor op een luchtinlaat gezet hehehe...
 
BertM zei:
Liep ik gisteren in de fabriek, zag ik een oude machineafscherming liggen...
Aangezien het vergiet niet helemaal voldeed, deze maar even geroggeld, beetje flexen en lassen en klaar is mijn kolenmandje. Kolenrooster van de SJ erin, veel beter!

Dit is mijn mand voor een 60 liter vat, heb het kolenrooster gebruikt van een SJ.
Zoals je ziet heb ik bovenin een draadstang gelast: kolen erin, brandende kolen erop en je laat hem zo in je vat zakken met een haak gemaakt van een draadstang.

Mand is idd altijd groter dan je denkt, er gaan veel kolen in.


PS mooi vat is het geworden!
 
Ik word altijd jaloers als ik zo'n projectje zie.  :(
 
dank jullie allemaal.

vanochtend de ton bekeken, en was nog niet zwart genoeg van de seasoning.
Dus wat hout er bij gegooid, kolen aan, en even opstoken tot 650F +
Oeps een wat gas terug, en een uur lang op 450F gehouden, nu steady op 300 al voor 4 uur.

net even gekeken, en is mooi zwart aan het worden aan de binnenkant... die roest niet meer neem ik aan :D

Morgen maiden run... volgens mij is de vrouw in de middag weg dus alle tijd om rustig 2 fatty's te maken en er op te gooien.
ben benieuwt.
 
Je bent welkom hoor.

Nu even zoeken hoe ik een en wat ik in mijn fatty wil.
En op hoeveel graden en hoelang...

De vrouw heeft haar schoenen en hobbies...ik mijn bbq love it
 
Onderstaande toegevoegd aan beging post.

En net heerlijke Fatty op ging perfect.

//toevoeging begin post //

Wilde dus 2 fatties op de UDS gooien, maarja wat doe je als de roosters er nog niet zijn.
Juist passen we het gewoon aan dat het gaat werken.
42.jpg


De Kolenmand nog iets aanpassen zodat ik deze in de onderste ringen kan hangen, en op het bovenste rooster gewoon kan grillen.
Kan handig zijn.
43.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan