BasBQ
Beef en Steak

klaar voor het echte werk (PP) eindelijk 88 gr

 
 
 
 

Mac

Gerijpt
Berichten
3.494
Tijd: 05:08  Dome 139  Kern 11
      06:10            108          38
      07:07            107          54
      08:12            109          62
      09:12            106          66
      10:09            109          69
      11:10            112          70
      12:16            106          71
      13:15            112          72
      14:09            109          76
      15:08            109          78
      16:09            109          80
      17:09            107          81
      18:09            107          81
      19:06            109          83
      20:11            108          85
      21:13            110          85
      22:05            108          86
      22:56            114          88

Het was een beetje spontaan, maar ik ben begonnen met de voorbereiding voor mijn eerste PP.
Na mijn 8 urige sessie van het Zeeuws/ Walchers Spek van vorig weekend, denk ik, dat ik klaar ben voor het echte werk (dus een PP)

Vanmiddag gehaald bij de Makro (2,3 Kg schoon aan de haak), en zojuist in de mosterd, en vervolgens rub gezet (volgens recept van BBG (teminste grotendeels dan, want ik vind er wel erg veel zout in gaan)).
(tevens een beetje overenthousiast met de mosterd, dat dan weer wel  :D )

mg8797.jpg


mg8799.jpg




[Ingepakt in de folie, en in de koelkast, klaar voor morgenvroeg.


Ik ga hem injecteren met het recept ook van BBG.
Waarom injecteren, geen flauw idee (omdat het kan  :) )
Er zijn voors, en tegens, maar daar wil ik ook wel zelf achter komen.

Ben van plan rond 05:00 uur te beginnen, en tevens voornemens om niet in te pakken met aluminium folie (maar de volledige rit uit te zitten, deze 1e keer)
Ik ben benieuwd, en heb er zin in  :)

Mac
 
Succes, gaat vast wel lukken, ik neem aan dat het geen bezwaar is als ik het niet vanaf 05:00 volg ?  ;D ;)
 
Ik stap ook wat later in als je het goed vindt, maar veel succes!
 
Succes! Wat het zout betreft, dat laagje aan de buitenkant zorgt straks voor het hele stuk vlees, het kan dus best wat hebben.
 
Suc6 morgen, ziet er goed uit en ik volg het morgen wel hoe het gaat
 
Heel veel succes morgen om 05:00 uur;-)  Moet er helaas pas om  07:00 uit dus volg het ook ietsje later.
Maar schrale troost ik mag langs komen om de roosters op te halen.
Ik hoop dat je al op bed ligt en zie je morgen.
 
@jeroen78
Ja....tuurlijk ;)

Heeft er nog iemand een mooie spreadsheet om alles bij te houden ? (ik heb er wel een, maar die wil ik niet op dit forum gebruiken  ;))

Mac
 
Eeeh nee, geen spreadsheet, zal weleens iets in elkaar flansen.

Succes hoor met je sessie, altijd spannend de eerste :)
 
Zo, de starter staat aan, Procureur is uit de koelkast, zo meteen de 2e laag rub er over.
Is wel aardig wat vocht uit het vlees gekomen, maar dat is natuurlijk niet zo raar met het zout in de rub.
Ik heb ook gelezen dat men pas vlak voor dat het vlees op de Q gaat pas de rub aanbrengen. (overweging voor de volgende x)

Mac
 
We zijn begonnen.
Gaat meteen niet volgens plan de campagne.
Dom temp is te hoog, doordat ik de kooltjes te lang op de q had liggen, terwijl ik het vlees aan het voorbereiden was, zijn er te veel kooltjes gaan branden, en is de dome temp veel te hoog 139 gr.
Alles zo veel mogelijk geknepen, en wat kooltjes verwijderdt, en kom nu op 124 gr. (en dalende)
Hopelijk heeft dit niet te veel gevolgen, voor later in de sessie (i.v.m. bijvullen)

Ik houd mijn temp/time lijst bij in het allereerste bericht, helemaal bovenaan. (makkelijkst te vinden denk ik)

img8823f.jpg



Mac
 
139 c is nog steeds low & slow ;) en aangezien je temp al naar beneden gaat komt het helemaal goed.
Een procureur is erg vergevingsgezind
 
Dat geloof ik idd ook wel Frits.
Heb 'm nu mooi op temp.

Maar iemand heeft zich niet aan de afspraak gehouden  :(
Dat vereist weer creativiteit van mijn kant.

imageozp.jpg


Mac
 
Het zal al heerlijk ruiken in de tuin
 
Terug
Bovenaan Onderaan